Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VRIJEDNA LISTA Osam najboljih value for money restorana u Zagrebu

sopal-g

Ovo nipošto nije lista najjeftinijih zagrebačkih restorana već onih restorana koji spajaju dobro kuhanje, dobre sastojke i šire prihvatljive cijene.Takvih je restorana u Zagrebu srećom sve više, a izdvojili smo osam primjera različitih žanrova.

1. Theatrium, Teslina

theatrium-sala

U Theatriumu predjela koštaju 55 do 95 kuna, a rižota i tjestenine 90 do 105 kuna. Ni glavna jela nisu preskupa, no porcije paste i rižota dovoljno su velike da ostanete siti veći dio dana.  Za taj novac gost dobiva kuhanje Michelinova ranga, gotovo isključivo od svježih sastojaka, u jednoj od elegantnijih zagrebačkih blagovaonica.  Theatrium je u svom bistronomskom izdanju bez konkurencije najbolja vrijednost za novac u Zagrebu.

2. Mali bar, Vlaška

mali-bar-interijer

Mali bar, jedan od najsezonskijih restorana u Zagrebu, priprema maštovitu i precizno skuhanu hranu s placa u velikodušnim porcijama. Većina jela i dalje ne košta više od sto kuna. Deserti su senzacionalni, među najboljima u Zagrebu.

3. Sopal, Teslina 

sopal-g

Fun dining bistro talentiranog i tehnički suverenog chefa Marka Turkovića čvrsto se drži pravila sve do sto kuna, koje krši jedino u slučaju prepelice koja, zamislite, košta pune 104 kune. Zato goveđi tartar stoji samo 55 kuna. Vinska lista veoma je zanimljiva, a atmosfera zarazna. Kad bi se smjelo, Sopal bi trebao kuhati do dva ujutro.

4. Tvornica pljeskavica Kosta, Savska

tvornica-pljeskavica-kosta

Uvjerljivo najbolji roštilj u Zagrebu ujedno spada među jeftinije, s cijenama većine jela između 45 i 55 kuna. Kosta nikako da riješi problem loših pića, a ni servis uvijek ne briljira. Ali, hrana je zaista izvanredna.

5. Ponistra, Remetinačka

ponistra-g

Ova ultrapopularna konoba nudi puno jela od plave ribe i manja riblja predjela za vrlo prihvatljiv novac. Bijela riba i škampi ne mogu, naravno, biti jeftini, ali koštaju manje nego u većini zagrebačkih restorana. Ponistra na rubu grada postala je, barem na jedan dan, i okupljalište svjetskih celebritya. Ondje je, naime, početkom prosinca jeo John Malkovich.

6. Tori Streetfood, Trg Ivana Kukuljevića (Špansko) 

TORI

Veličanstveni ramen Vida Nikolića košta 85 kuna. Vrlo zarazni dan dan noodles 70 kuna, a oveća porcija ekspertno pripremljenih gyoza 48 kuna. Dovoljan razlog za putovanje do Španskog.

7. Šalša, Kostelska 

salsa-koljenica

U kategoriji zalogajnica, Šalša je i dalje uvjerljivi zagrebački šampion. Sva jela koštaju 49 kuna, a pripemljena su više manje profesionalno, s dodirom strasti prema kuhanju. Šalša je na blagdanskom godišnjem do 10. siječnja

8. Batak

Batak se i dalje drži politike sve do 80 kuna, s iznimkom urugvajskog odležanog black angus steaka i pokojeg sezonskoh jela. Porcije su velike, a sastojci prilično kvalitetni. Razina kuhanja varira što je, bojimo se, neizbježno s obzirom na petnaest lokacija, ali se načelno popravlja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.