Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Nobilionu se ove subote održava otmjena Taittingerova šampanjska večera

taittinger-g

Nobilion, fine dining restoran luksuznog hotela Ikador u Iki, u zadnjih je nekoliko mjeseci postao jedan od epicentara kvarnerskog gastronomskog života. Nobilion je ove jeseni organizirao promociju nove berbe Claijeve kultne malvazije Sv. Jakov, pa je ugostio chefove iz San Canziana i Meneghettija, da bi u subotu 18. prosinca priredio blagdansku Taittingerovu večeru. 

Taittinger je ugledna obiteljska šampanjerija iz Reimsa čija vina u Hrvatskoj distribuira zagrebački Vivat. Predsjednica tvrtke Vitalie Taittinger jedna je od najvećih novih zvijezda industrije šampanjca, a kvaliteta većine vina nikad nije bila bolja.

ikador-predjelo

Nobilionov chef Dino Knežević, kandidat za Mladog chefa godine Kulta Plave Kamenice i fondacije Raise the Bar, za Taittingerovu je predbožićnu večeru pripremio šestosljedni meni.

Uz tartar od romba točit će se bazični Taittingerov Brut ali iz magnuma, što čini značajnu razliku.  Uz carpaccio od boškarina servira se živahni Rose Prestige, a uz rižoto od škampa s kamenicama šampionski šampanjac Follies de la Marqueterie, koji je na Decanterovim Vinskim nagradama osvojio platinastu medalju.

taittinger-comtes

Brut Millesime iz 2014. pratit će file orade s crnim tartufima, dok najspektakularniji pairing večeri predstavlja briljantni Comtes de Champagne Rose iz 2007. sa steakom crne slavonske svinje.

Uz deserte poslužit će se Nocturne, ugodni Taittingerov polusuhi šampanjac. Taittingerova večera u Nobilionu košta 1450 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.