Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

WORLD’S 50 BEST BARS Najbolji bar na svijetu je Connaught Bar u londonskom hotelu Connaught

connaught

Jučer je objavljena lista najboljih barova na svijetu za 2021. u izboru World’s 50 Best Bars. Ove je godine pobijedio londonski Connaught Bar u istoimenom hotelu.

Radi se o drugoj Connaughtovoj uzastopnoj pobjedi. Connaught Bar vode direktor miksologije Agostino Perrine i glavni miksolog Giorgio Barglani. Connaughtova je posebnost martini trolley: personalizirana priprema martinija od gina Tanqueray, više suhih vermuta i selekcije kućnih bittera. Martini košta 24 funte.

Većina koktela u Connaughtu stoji između 20 i 25 funti, dakle između 180 i 220 kuna. Zanimljivo je da se mnogi kokteli temelje na široko dostupnim pićima poput Tanqueraya, Hendricksa, Grey Goosea, Woodford Reservea, Macallana dvanaestice ili Remy Martina.

Connaught Bar ima ekstenzivnu, ali tek mjestimično zanimljivu vinsku kartu, s možda previše gotovo generičkih vina na čaše. Međutim, selekcija odležanih šampanjaca na buteljke prilično je impresivna i uključuje rijetki Krug Collection iz 1988. godine.

Meni varira od čistog luksuza, poput kanapea s tri vrste kavijara i sendviča s wagyuom, pa do demokratskih opcija, poput pizze s mozarellom za 15 funti. Očekivano, tu je i pizza s crnim tartufima za 35 funti.

Connaught u Mayfairu spada među klasične londonske hotele palače, skupa sa Savoyem, Claridgesom ili Madarin Orientalom.

Prvi je put otvoren još 1815. godine, a sadašnja je zgrada podignuta 1897. Ime Connaught dobio je 1917. godine. Detaljno je preuređen prije trinaest godina, kad je otvoren i sadašnji šampionski bar. Osnovna soba u Connaughtu košta između 600 i 800 funti.

Drugo mjesto zauzeo je također londonski Tayer + Elementary čuvenog barmenw Alexa Kratene. Među prvih petnaest barova na svijetu plasirala su se i dva katalonska, oba iz Barcelone, ali i dva ruska. Najbolji američki bar, Katana Kitten, zauzeo je tek deseto mjesto. Evo liste petnaest najboljih barova na svijetu, prema World s 50 Best.

 1. Connaught Bar, London
 2. Tayer + Elementary, London
 3. Paradiso, Barcelona
 4. The Clumsies, Atena
 5. Floreria Atlantico, Buenos Aires
 6. Licoreria Limantour, Mexico City
 7. Coa, Hong Kong
 8. El Copitas, St. Petersburg
 9. Jigger and Pony , Singapur
 10. Katana Kitten, New York
 11. Two Schmucks, Barcelona
 12. Hanky Panky, Mexico City
 13. Insider Bar, Moskva
 14. Baba au Rum, Atena
 15. Manhattan, Singapur
aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

WORLD’S 50 BEST BARS Najbolji bar na svijetu je Connaught Bar u londonskom hotelu Connaught

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min