Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Majestic Toscanellli u Padovi primjer je potencijalno udobnog i dobrog hotela u kojem skoro ništa ne funkcionira

toscanelli

Padova nije grad osobito luksuznih hotela. Padova je studentski centar sjeverne Italije, s čak 65 tisuća studenata na oko 200 tisuća stanovnika . Iako je povijesni, stari dio Padove urbanistički i arhitektonski spektakularan, ona nije turistički grad, a pogotovo nije orijentirana prema visokom turizmu (donekle je usmjerena na vjerski turizam). 

Budući da u Padovi nena hotela s pravih pet zvjezdica, birali smo između manjih povijesnih hotela i residenzi, apartmana ili soba van hotela s djelomičnom hotelskom uslugom. Odlučili smo se ipak za hotel, jer nam se to činilo praktičnijim s obzirom na kratkoću boravka i dosta posla koji smo morali obaviti. Pokazalo se, nažalost, da je Majestic Toscanelli, smješten u srcu židovskog Geta, prilično nepraktičan.

toscanelli-soba

Toscanelli, doduše, ima dvije strateške prednosti; nalazi se u lijepoj staroj zgradi udaljenoj samo par stotina metara od monumentalne Gradske vijećnice, petog najstarijeg europskog sveučilišta,  legendarne kavane Pedrocchi i zabavne tržnice. Međutim, Toscanelli, koji ima četiri zvjezdice, primjer je hotela u kojem skoro ništa ne funkcionira. 

Nijedan od dva televizora u našem apartmanu nisu se mogla  gledati jer daljinski upravljač u dnevnoj sobi nije radio, dok je televizor u spavaćoj sobi izgubio kablovski signal. Potpuno je neobično da u apartmanu od pedesetak kvadrata nije bilo ni jednog stola za kojim bi se moglo raditi.

Room service ne postoji iza deset navečer, a u minibaru smo našli jednu bocu piva i jednu bočicu prosecca. Srećom, na malom stoliću bilo je nešto konjaka i drugih jakih pića, kao i solidan uzbor grickalica i čokolada.  Međutim, nigdje osim u kupaonici nije bilo ni jedne čaše.

Kupaonica je prilično prostrana, s toliko malom tuš kabinom da se u njoj gost ne može okrenuti, lošom kozmetikom i groznim, ispranim i tvrdim ručnicima. Iako su iznad ogledala montirane lampe, one ne rade niti je igdje ugrađen prekidač s kojim bi se uključile. Ne radi ni pola utičnica ni lampi u sobama.

toscanelli-kupaonica

Hotelska se garaža nalazi oko 200 metara hoda od Toscanellija ali zbog regulacije prometa kroz stari centar do nje morate voziti uličicama toliko uskima da su podesne samo za bicikle, skutere i romobile. S vama u autu mora ići bellboy jer on ručno otključava garažu toliko improviziranu da se u njoj bez rizika od oštećenja automobila mogu parkirati samo iskusni vozači. Dok gosti koji dolaze automobilom iskrcavaju stvari ispred hotelom, uglavnom blokiraju promet u uskoj ulici.

Naposljetku, bar, srce svakog dobrog hotela, dva je dana zjapio prazan što i nije neobično s obzirom na veoma loš izbor pića. Toscanelli ima veliki potencijal. Ali hotel je očigledno neorganiziran, zapušten i ostavlja dojam kao da je na financijskom. izdisaju. Toscanelli nije skup: sandardna soba košta oko 800, a veliki apartman s dva balkona i lijepim pogledom na povijesnu ulicu 1600 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.