Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Okus crnih tartufa za 5,99 kuna? Ne hvala

zvijezda-majoneza-tartufi-g

Zagrebačka Zvijezda, čiju smo biljnu majonezu Planet of Plants pohvalili prije nekoliko dana, upravo je pustila na tržište još jednu donekle neobičnu majonezu. Riječ je o majonezi s okusom crnih tartufa, koja se prodaje u većici od 85 grama.

Ova light majoneza (49 posto manje masnoće) ima dva velika problema. Prvo, ona gotovo uopće ne miriše po tartufima i definitivno nema okus crnih tartufa. Ona relativno blago miriše po umjetnoj aromi tartufa, koja katkad graniči s aromom češnjaka. No, aroma tartufa doista je prilično diskretna.

Stječe se dojam kao da su se u Zvijezdi pomalo plašili reakcije potrošača na miris tartufa, pa su ga razvodnili do granice neprepoznatljivosti. Ili su im fokus grupe rekle da se u majonezi s okusom tartufa tartufi baš i ne trebaju osjetiti. U svakom slučaju, jedino što u novoj Zvijezdinoj majonezi uistinu ima veze s tartufima jest ilustracija crnih rartufa na vrećici.

Drugo, riječ je o dosad najgorem prostituiranju pojma tartuf u hrvatskoj prehrambenoj industriji. Majoneza s okusom crnih tartufa košta točno 5,99. Čini nam se da je čak i majoneza s čilijem tridesetak lipa skuplja.

Prilično smo uvjereni da ništa što košta 5,99 kuna ne može imati stvarne veze s bilo čime što ima veze s tartufima.  Zvijezdina majoneza s okusom crnih tartufa jedan je od najbesmislenijih novih proizvoda koje smo vidjeli u našim supermarketima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.