Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINSKA INSTITUCIJA Kroz vinsku školu Jelene Šimić Valentić u sedam je godina prošlo čak 40 tisuća ljudi

U četvrtak navečer u Pupitresu u Frankopanskoj održano je kušanje vina slovenskog multiregionalnog biodinamičara Filipa Koletnika. O Koletnikovim neobičnom vinima detaljno ćemo izvijestiti sutra. Poslije tastinga kratko smo razgovarali sa sommelierkom Jelenom Šimić Valentić, vlasnicom vinskog bara Pupitres koji je stekao   reputaciju vinskim školama i večerima posvećenima važnim vinarima.

Gospođa Šimić Valentić rekla nam je da je u sedam godina postojanja brenda Pupitres kroz 893 dosad održane edukacije i tastinga prošlo čak 40 tisuća ljudi. Ovaj fascinantan podatak znači da nitko u Hrvatskoj nije učinio toliko mnogo za masovno praktično (ne medijsko ) širenje vinske kulture kao Jelena Šimić Valentić.

Gospođa Šimić Valentić utoliko je postala važna nacionalna vinska institucija, koja ljude neinicirane u vino uči prvo osnovama, a zatim i nijansama vinskog svijeta. Danas smo u Puptresu prelistali i njen Wine Tasting Notes/Bilješke o vinu, raskošan i praktičan priručnik i rokovnik za kušanje vina koji se prodaje u vinskom baru u Frankopanskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.