Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Evo zašto će turistička sezona 2022. biti još bolja ali i značajno kompliciranija od ovogodišnje

rovinj-anna-church

Posezona je u punom zamahu. Posezonske su brojke, barem na sjevernom Jadranu, definitivno bolje nego prije dvije godine. To pokazuju i statistike o fiskaliziranim računima, kao i pojedinačni primjeri.

Opatijski Navis jučer, u ponedjeljak, imao je 32 popunjene sobe, od 44 ukupno. Kad u listopadu radite sa 75 posto popunjenosti, zaista se ne smijete žaliti na posao. A da ne govorimo o tome kako je najbolji opatijski hotel za vikende posve pun.

I dok ova turistička sezona završava šampionski, prilično smo sigurni da će iduća biti još bolja. Razlog je sasvim jednostavan. Ove godine zbog epidemije i lockdowna nije bilo predsezone. Iduće godine većina će se hotela otvoriti za Uskrs, a neki će ostati otvoreni i tijekom zime.

Što znači da ovogodišnjim, izvrsnim turističkim rezultatima, treba dodati još barem dva do tri mjeseca solidne popunjenosti hotela i restorana na obali. Nadalje, iduće bi nam se godine mogle početi vraćati turističke grupe iz Azije, koje su ove sezone izostale.

Usprkos ovim, nesporno pozitivnim pretpostavkama, koje će sezonu 2022.  učiniti još uspješnijom od 2021. iduća će turistička sezona istodobno biti i znatno kompliciranija. Evo zašto.

Prvo, iduće sezone Hrvatska neće moći igrati samo na kartu sigurnosti i lake prometne dostupnosti, jer će se u Europi i po svijetu putovati puno lakše nego ove godine. Drugo, u 2022. trebale bi se ponovo otvoriti prekoceanske destinacije, što će nam uzeti dio bogatijih gostiju.

I treće, u normalnim uvjetima, koji ne bi trebali biti obilježeni epidemijom, gosti više neće imati puno razumijevanja za stalne pogreške hrvatskog turizma, poput loših hotela, bezličnih restorana i napuhanih cijena u mjestima i lokalima koji po definiciji ne bi smjeli biti skupi.

Stoga je dizanje kvalitete, na čemu se moralo početi raditi jučer, ključni element za očekivane rekordne rezultate iduće sezone.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Evo zašto će turistička sezona 2022. biti još bolja ali i značajno kompliciranija od ovogodišnje

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min