Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glas Istre izvješćuje da beogradska MK Grupa kraj Savudrije gradi Resort Petram, s krovnim bazenom dugim čak 105 metara

petram

Savudrija bi iduće godine trebala dobiti još jedan luksuzni turistički kompleks, javlja Glas Istre. Naime, srpska MK Grupa, jedna od najvećih korporacija u susjednoj državi, planira ondje otvoriti Resort Petram, koji bi među ostalim trebao imati pet restorana visoke klase, bazen lagunu od 900 kvadratnih metara i krovni bazen dug čak 105 metara. Investitori ističu da će to biti najveći krovni bazen u Europi.

Resort Petram, čini se, nije hotel nego naselje privatnih vila i apartmana: predstavnici MK grupe kažu da zainteresirani kupci vile i apartmane, koji će biti kategorizirani po pravilima Ministarstva turizma, mogu kupiti izravno od investitora.

U toj se formulaciji skriva i strateški problem cijelog projekta. Što ako ne bude dovoljno zainteresiranih kupaca? Hoće li se, bez dovoljno kupaca, Petram i njegovi gigantski bazeni i restorani visoke klase zaista otvoriti idućeg ljeta? 

MK Grupa trenutni je vlasnik vrlo dobrog hotela Kempinski u Savudriji koji je, međutim, od otvaranja prošao kroz više teških financijskih kriza i promjena vlasništva. MK Grupa preuzela je Kempinski 2017. godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.