Prije dva mjeseca pokušali smo nešto pojesti na Croduxovoj crpki Janjče, ali ondje gotovo da i nije bilo jestive hrane osim nešto svježeg voća. Nije bilo čak ni sendviča, jer su rasprodani prije podneva. Jučer smo na Croduxovoj crpki blizu Zagreba, u smjeru mora, vidjeli reklamu za nova jela u restoranima tog lanca benzinskih crpki.
Jela s tog plakata djeluju mnogo zanimljivije od bilo čega što smo ovog ljeta probali ili uočili na benzinskim pumpama u Hrvatskoj.
Crodux sada, među ostalim, priprema pohane inćune s krumpirovom salatom, salatu s mozzarellom i cherry rajčicama, salatu od liganja pa čak i rižoto s gamberima i lignjama.
Riječ je o simpatičnom napretku, koji nije nevažan: restorani na benzinskim crpkama i drugim odmorištima uz autoceste tijekom sezone redovito su prepuni. Ti se restorani ne smiju oslanjati na menzašku kuhanu hranu i industrijske sendviče, jer turisti vjerojatno žele jesti nešto laganije, primjerenije ljetnik vrućinama, i s bar malo lokalnog štiha.
Bilo bi dobro da za iduću sezonu restorani uz autoceste prirede plate s domaćim suhomesnatim proizvodima, sirevima, ali i dimljenom tunom, dimljenim dagnjama i kozicama. Zašto turisti ne bi probali more prije no što stignu ns obalu?
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.