Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Croduxovoj crpki kraj Zagreba vidjeli smo reklamu za nekoliko jela zanimljivijih od standardne hrane na cesti

Prije dva mjeseca pokušali smo nešto pojesti na Croduxovoj crpki Janjče, ali ondje gotovo da i nije bilo jestive hrane osim nešto svježeg voća. Nije bilo čak ni sendviča, jer su rasprodani prije podneva. Jučer smo na Croduxovoj crpki blizu Zagreba, u smjeru mora, vidjeli reklamu za nova jela u restoranima tog lanca benzinskih crpki.

Jela s tog plakata djeluju mnogo zanimljivije od bilo čega što smo ovog ljeta probali ili uočili na benzinskim pumpama u Hrvatskoj.

Crodux sada, među ostalim, priprema pohane inćune s krumpirovom salatom, salatu s mozzarellom i cherry rajčicama, salatu od liganja pa čak i rižoto s gamberima i lignjama.

Riječ je o simpatičnom napretku, koji nije nevažan: restorani na benzinskim crpkama i drugim odmorištima uz autoceste tijekom sezone redovito su prepuni. Ti se restorani ne smiju oslanjati na menzašku kuhanu hranu i industrijske sendviče, jer turisti vjerojatno  žele jesti nešto laganije, primjerenije ljetnik vrućinama, i s bar malo lokalnog štiha.

Bilo bi dobro da za iduću sezonu restorani uz autoceste prirede plate s domaćim suhomesnatim proizvodima, sirevima, ali i dimljenom tunom, dimljenim dagnjama i kozicama. Zašto turisti ne bi probali more prije no što stignu ns obalu? 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.