Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOBRA HRANA Chef godine je Tvrko Šakota, a restorani godine Mano, Alfred Keller, Mali bar i Tač

mano-12

Dobra hrana, gastronomski prilog Jutarnjeg lista večeras je u Esplanadi dodijelila nagrade za chefa i restorane godine. Dobra hrana nije birala jedan najbolji restoran, nego najbolje restorane u četiri kategorije;visoka kuhinja, hotelska visoka kuhinja, kreativna urbana kuhinja i tradicijska kuhinja.

U kategoriji visoke kuhinje pobijedio je zagrebački Mano chefa Matije Bogdana. U kategoriji visoke hotelske kuhinje pobijedio je restoran Alfred Keller iz lošinjskog hotela Alhambra.

U natjecanju za najbolji urbani kreativni restoran trijumfirao je Mali bar Ane Ugarković, dok je najboljim tradicionalnim restoranom proglašen zagrebački Tač bračnog para Miletić.

Za chefa godine izabran je Tvrtko Šakota, vlasnik i kuhar zagrebačkog Nava, trećeplasiranog restorana u kategoriji visoke kuhinje.  Zanimljivo je da među pobjednicima, osim Alfreda Kellera, nema ni jednog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Također, osim Alfreda Kellera, svi pobjednici dolaze iz Zagreba. Dobra hrana prvi je put birala restoran godine još 2012. Te je godine, kao i 2013. pobijedio Apetit u Jurjevskoj, u kojem je kuhao austrijski chef Christian Cabalier.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.