Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Briig na Bačvicama, kojeg je projektirala Maja Tedeschi, lijep je, udoban i sasvim solidan hotel

Kad se otvorio prije točno dvije godine , boutique hotel Briig na splitskim Bačvicama, smješten odmah kraj klasičnog hotela Park, izazvao je ponešto kontroverzi. Prigovaralo se da je zgrada radikalno moderna i da narušava urbanističko stilsku definiciju prostora Bačvica. Taj je prigovor potpuno besmislen: Briig je svojim izgledom tek blaga, umjereno modernistička intervencija koja je definitivno oplemenila Bačvice.

Drugo, o Briigu se govorilo kao o jako luksuznom hotelu, što u Splitu i mnogim drugim našim sredinama automatski izaziva stanovitu sumnju. Briig, međutim, nije luksuzni hotel. Briig je dizajnerski gradski hotel s četiri zvjezdice. Sama činjenica da je Briig udobniji od mnogih hrvatskih hotela s pet zvjezdica, još jednom svjedoči o tome da u Hrvatskoj baš svašta može dobiti pet zvjezdica.

Ovaj smo tjedan boravili u Briigu. Soba je koštala oko 2200 kuna na noć, što nije previše s obzirom na turistički kaos koji i početkom rujna vlasa Splitom.

Sobe su velike, oko tridesetak kvadrata, s prostranim i funkcionalno uređenim kupaonicama. Većina soba gleda na grad a ne na more, što nije problem. Šteta je, međutim, što nemaju balkone.

Javni prostori, lobby, restoran i terasa, spadaju među najatraktivnije dizajnirane moderne splitske interijere. Bazen na vrhu hotela je dovoljno velik i ima odličan pogled na grad i more. Hotel ima i efektnu malu konferencijsku salu, finsku saunu i “gym” koji je najslabiji dio hotela, loše klimatiziran, bez strunjača i ručnika, toliko skučen da tri trenažera zauzimaju sav prostor i čovjek se praktički nema gdje okrenuti.

Recepcioneri su profesionalni i ljubazni, ali je šteta što hotelski protokol ne predviđa bellboya. Imali smo dosta kofera i torbi, ni nitko nam nije ponudio pomoć da ih odnesemo u sobu.

briig-terasa

Sobe su lijepe kao i svi drugi Briigovi prostori, ali opet pomalo dvojbeno opremljene. Tanki i gotovo neugodni ručnici spadaju u industrijske hotele s dvije ili tri zvjezdice, dok je krevet dovoljno udoban za pet zvjezdica.

Sadržaj minibara jednako je dvojben: s jedne strane imate izvrsno pivo Pilsner Urquell i par solidnih jakih pića, dok se s druge strane u hladnjaku nalaze one zloglasne bočice vina od dva decilitra kakve ne bi smio držati ni jedan pristojan hotel. Jedini slani snack u minibaru je vrećica teško jestivih Soko Štark slanih štapića .

Na kabelskoj televiziji je premalo kanala, a u sobi nismo pronašli meni za room service. Usprkos ovim zamjerkama, boravak u Briigu prilično je ugodan, jer se radi o civiliziranom hotelu s puno pozitivne energije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.