Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Treba li bilo kome jelovnik sa 101 ili 116 vrsta pizze koliko ih peče zagrebačka dostavna pizzeria Kum? Mislimo da ne treba

kum-pizza

Mediji su nužno kroničari svog vremena. Pa tako moraju bilježiti i događaje čiji ih sadržaj nužno ne zanima, koji nisu važni ali koji su specifični po pojedinim svojim značajkama. Neki smo dan tako i iz poštanskog sandučića izvukli mali letak zagrebačke pizzerie Kum, koja ponosno ističe da priprema čak 101 pizzu.

Pizze su razvrstane u pet poglavlja: kontinentalne, mediteranske, vegetarijanske bijele i exclusive. Cijene su smiješne: male pizze koštaju 25 kuna, velike 33, a jumbo pizze 66 kuna. Jedino su pizze iz grupe exclusive nešto skuplje.

E sada, kako napraviti sto i jednu pizzu? Tako da uglavnom iste sastojke vrtite u svim mogućim kombinacijama, pa se zako špek javlja na najmanje deset pizza, bolognese u tri varijante uključujući i jednu s ajvarom (kinky), plodovi mora i lignje u nekih pet ili šest opcija i tako dalje. Zadnja, sto i prva pizza nema recept nego naručitelj kaže restoranu što sve da mu stave na pizzu.

Gastronomski i ugostiteljski gledajući, meni sa 101 ili 116 pizza (na Kumovim smo društvenim mrežama našli i brojku 116) potpuno je besmislen: više od pola ovih kombinacija zvuči grozno, a kuhinja je izložena bespotrebnom opterećenju . No, Kumovi su vlasnici očito računali na internetski publicitet, jer je doista nemoguće ne zapamtiti ime pizzerie koja peče 101 pizzu. Kao što je nemoguće ne zabilježiti taj kuriozitet. Jedino nam nije jasno zašto Kum uz sto slanih pizza ne priprema i koju slatku, recimo s Nutellom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.