Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjska tržnica, najskuplja u Hrvatskoj, ujedno je i najgora turistička atrakcija šampiona turizma

Glas Istre jutros je objavio zanimljivu zabilješku s rovinjske tržnice. Glas Istre prvo konstatira kako se radi o službeno najskupljoj tržnici u Hrvatskoj, citirajući Ministarstvo poljoprivrede. Zatim možemo pročitati kako rovinjska tržnica spada među deset najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, što je i normalno jer svi turisti koji vole jesti, vole otići na lokalnu tržnicu.

Zatim se nabrajaju cijene, koje su dvostruko više nego u Zagrebu (kilogram grožđa 50 kuna, kilogram marelica 40 kuna, kilogram češnjaka 100 kuna, i tako dalje) a Glas Istre pomalo rezignirano konstatira kako su rovinjske cijene veće čak i od dubrovačkih, dok je izbor slab, s malo štandova koje zauzimaju OPG-ovi. U tome i jest poanta. Rovinjska tržnica puno je manje tržnica, a puno više suvenirnica na ozvorenom.

Skupa sa svježim voćem i povrćem, na klupama rovinjske tržnice prodaju se svi mogući konzervirani proizvodi od tartufa i hektolitri maslinova ulja sumnjiva porijekla. Na rovinjskoj se tržnici strancima uvaljuje nekvalitetna industrijska roba po visokim cijenama, koju oni pogrešno smatraju vrijednim lokalnim delikatesama.

A cijene povrća i voća na tom su deponiju loših i lažnih tartufa i ulja tek kolateralna pojava. Rovinjska tržnica već je dugo godina najgora rovinjska turistička atrakcija i jedan od rijetkih istarskih primjera piratskog odnosa prema turistima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.