Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Može li na Dugom otoku opstati hotel s cijenama od 7400 do 18 tisuća kuna za noć?

nai.-hotel

U Žmanu na Dugom otoku obitelj Morović otvorila je luksuzni hotel Vila Nai 3,3 koji se u informativnim i lifestyle medijima opisuje kao najskuplji hotel u Hrvatskoj. Nai jest prilično skup za hrvatske uvjete: cijene soba i apartmana na Booking.comu danas su se kretale između 7400 i 18 tisuća kuna za noć.

nai-hotel-2

Međutim, nipošto nije najskuplji jer barem pet ili šest hotela na Jadranu trenutno prodaje sobe za sedam do osam tisuća kuna, a pojedini apartmani dostižu 25 tisuća kuna za noć. No, to nije najvažnije. Važnija je definicija destinacije i mogućnost opstanka luksuznog projekta u destinaciji koja nije luksuzna.

Dugi Otok nerazvijena je turistička destinacija. Svi otoci oko Zadra također su turistički nevalorizirani. U samom Zadru ne postoji ni jedan zaista luksuzan hotel; Falkensteiner je simpatičan i udoban, ali daleko od viših pet zvjezdica. I onda se odjednom u takvom ambijentu pojavljuje uktraluksuzan, arhitektonski i dizajnerski ambiciozan hotel s cijenama poput dubrovačkih ili rovinjskih.

nai-hotel-3

Strateško je pitanje može li projekt kao što je Nai preživjeti u okruženju u kojem nikad nije postojalo ništa ni približno luksuzno, i koje dosad nije privlačilo goste odveć visoke kupovne moći.

Ako Nai uspije održivo funkcionirati na sadašnjoj razini cijena, to bi moglo označiti širenje hrvatskog visokog turizma na dosad neuobičajene lokacije, što je svakako dobro. Brend Nai na tržištu se pojavio s vrlo dobrim maslinovim uljima, a sam je hotel  podignut u masliniku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.