Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikadorov restoran Nobilion ovog vikenda organizira dvije gala večere posvećene hrvatskoj gastronomiji

nobilion-carpaccio

Najluksuzniji kvarnerski hotel Ikador u Iki, ovog ljete priređuje čitav niz tematskih večera, od kojih su neke posvećene velikim svjetskim vinima, a druge nacionalnoj ili lokalnoj gastronomiji i enologiji. Tako se ovaj petak i subotu u Ikadorovom restoranu Nobilion priređuju dvije večere utemeljene na kvarnerskoj i široj jadranskoj kuhinji.

U petak 6. kolovoza u Nobilionu se pripremaju Okusi Kvarnera. Riječ je o petoslijednom degustacijskom meniju, utemeljnom na strogo lokalnim sastojcima, koji košta 490 kuna bez vina.

Okusi Kvarnera otvaraju se tartarom od brancina na kremi od kvarnerskih škampa. Slijedi rižoto s hobotnicom. Riblji brodet glavno je jelo iz mora, a janjeća rebra s orzom s grobničkim sirom zatvaraju slani dio kvarnerskog jelovnika. Chef Dino Knežević za desert će servirati čokoladni mousse od Valhrone, najbolje šire dostupne čokolade na svijetu.

U subotu se u Nobilionu odigrava suočavanje jadranskih kuhinja s kontinentalnim hrvatskim vinima. Degustacijski petosljedni jelovnik koji, dakle, uključuje i vina, košta 700 kuna, što je definitivno vrlo dobra vrijednost za novac. Adriatic Coast and Continent Pairing počinje tartarom od čuvene Kali plave tune, uz koju je Nobilionov sommelier Mate Negulić odlučio točiti Kolarićev sivi pinot Coletti s Plešivice.

Uz carpaccio od boškarina točit će se Krauthakerov Rose. Lagani file od lista trebao bi se dobro složiti sa Šemberovim Rizlingom, dok će se uz steak od simentalke servirati vrlo bogati Jakopićev Cuvee iz 2015. godine; riječ je o jednom od najboljih međimurskih crnih vina uopće.

Naposljetku, iz smokve s bourbon vanilijom, pit će se šarmantna Benvenutijeva Corona Grande, popualrno, visokokoncentirano i elegantno desertno vino.

Koncpet slaganja kontienntalnih vina(s iznimkom Corone Grande) i jadranske kuhinje pametana je doprinos afiramciji hrvatske gastromoije kao integralnog stilskog kompleksa..

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.