Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SINOVI RAVNICE Domagoj Vida s prijateljima je podigao uzornu eko farmu za uzgoj crnih slavonskih svinja

vida-farma-g

Nogometna legenda Domagoj Vida i njegovi prijatelji u Cretu Viljevskom dovršavaju veliku, izvrsno opremljenu farmu za uzgoj crnih slavonskih svinja. Vida, Dragan i Dimitrije Simonović i Luka Mandić pod brendom Sin ravnice – OINK proizvode kulen, slaninu, kobasice, čvarke, suhi vrat…domaće suhomesnate proizvode koji su se među ostalim mogli naći na menijima šibenskog Pelegrinija i Drage di Lovrana.

Cijela ekipa iza Sina ravnice su školski prijatelji iz Miholjca. Kako su svojedobno ispričali za blog Gostiona, projekt je zapravo proizišao iz velike ekonomske krize 2000-tih. Dečki su uglavnom bili bez posla, pa je Vida ponudio da uloži u biznis koji će svi zajedno pokrenuti.

vida-farma2

Vidina ideja je bila da otvore kafić ili restoran, ali srećom završilo je s farmom crnih svinja. Nitko od osnivača Sina ravnice nije imao iskustva u poljoprivredi, svi su odrasli u gradu. Nakon godina pokušaja, pogrešaka i puno učenja, proizvodi su im ušli u Michelinove restorane i dovršavaju uzornu eko farmu s 36 prasilišta, apartmanima za krmače, otvorenim pašnjacima i zaštićenim prostorima za hranjenje.

vida-svinje
vida-oink

U prvoj fazi planiraju dvije farme, u drugoj još dvije, za ukupno 100 krmača. Sinovi ravnice opredijelili su se prirodni uzgoj, svinje hrane samo hranom koju sami proizvedu ili nabave od lokalnih OPG-ova i manufakturnu proizvodnju pod brendom OINK, čiji brending i dizajn potpisuje osječka agencija Studio 33. Riječ je o premium proizvodima u planiranim količinama od 1000 kulena i 500 šunki godišnje. OINK proizvode možete potražiti OVDJE.

Foto/Sin ravnice Instagram, Facebook

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.