Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Valle Losca u Voloskom jedna je od gastronomski najvrednijih jadranskih konoba

U zadnjih su nekoliko godina konobe postale sinonim za pomalo egzotičnu rustikalnu hranu, kakvu navodno ne možete pronaći nigdje drugdje, i koja je često vrlo površno skuhana, jer su vlasnicima važniji ambijent i “priča“ od same gastronomije.

Valle Losca, smještena na samom ulasku u glavnu ulicu Voloskog, srećom, nikakve veze sa ovom već pomalo ozloglašenom definicijom

Ondje naime, ozbiljno i precizno kuhaju, kao u jako profesionalnom restoranu. Danas smo na plus trideset i nešto, u Valle Losca ručali nekoliko izvrsnih malih jela. Filei trilje s paskima bili su mineralni i optimalno začinjeni. Sočni carpaccio od tune serviran je sa svježe naribanim hrenom, što se pokazalo mnogo boljom opcijom od tune s lažnim wasabijem, dok je klasična salata od hobotnice, ojačana s par feta srca artičoka bila jako, jako ukusna.

Zatim smo dobili želatinozne bogate kotlete romba na kosti, s kremom od boba.  Riba je bila skoro briljantna, ali je cijelom jelu nedostajao visoki ton, bilo da je riječ o citrusima i herbalnim elementima ili o čiliju,

Ručak u Valle Losca završili smo zaista fenomenalnim kućnim sladoledom. Valle Losca proizvodi male količine sladoleda, par desetaka kilograma dnevno, koji prodaje nekima od najluksuznijih kvarnerskim hotela poput Ikadora. Ovo što smo danas probali, osobito sladoled s pistacijama, spada među najbolje sladolede u Hrvatskoj. Odličan ručak u Valle Losca s vrlo mnogo vina, platili smo oko 850 kuna, što nije mnogo za zaista visoku kvalitetu kuhanja baziranog na svježim lokalnim sastojcima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.