Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Belje je upravo predstavilo tri posve nova vina: Cuvee Blanc, Cuvee Rouge i Rose

belje-cuvee-g

Belje je, nakon što dulje od deset godina nije obnavljalo svoj vinski protfolio, ovih dana predstavilo tri nova vina . Zanimljivo je da se radi o cuveeima; skoro sva dosadašnja beljska vina bila su monosortna ili kupaže najviše dvije sorte, koje su bile označene na glavnoj etiketi.

belje-rose

Nova je beljska linija vina namijenjena mlađoj publici, što je vidljivo i po komunikativnom, lepršavom dizajnu etikete. Cuvee Blanc sastoji se od traminca, graševine, muškata i bijelog pinota. Radi se o svježem vinu s naglašenim muškatnim i voćnim mirisima. U Belju Cuvee Blanc opisuju kao aperitivno vino, kao vino za druženje, ali i kao vino koje fino prati lagana predjela, sireve, pa čak i voćne kolače.

belje-blanc

Cuvee Rouge kupaža je frankovke i merlota. Obje ove sorte u Baranji izvrsno uspijevaju. Nije loše podsjetiti da je prvo hrvatsko crno vino koje je dobilo Decanterovu zlatnu medalju bio baš beljski Merlot.

belje-rouge

Rose iz 2020. baziran je na cabernet sauvignonu, u Belju kažu da naglašeno miriše po jagodama, malinama i naru, i da bi se trebao dobro slagati pizzom i burgerima. Belje je, podsjetimo, jedna od najvećih ali i najnagrađenijih hrvatskih vinarija.

.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.