Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJU PASTU U ZAGREBU Carpacciove tagliatelle s vrganjima klasično su sezonsko jelo po kojem miriše cijela ulica

carpaccio-5

Čim smo se jučer oko šest približili Carpacciovoj terasi, osjetili smo onaj neodoljivi šumski miris svježih vrganja. Naši prijatelji na koje smo slučajno naišli jeli su tjesteninu s vrganjima. Gosti koji su sjedili blizu nas također su naručili nešto s vrganjima, pa je cijela Teslina mirisala po prvim ljetnim vrganjima i prije nego što su na naš stol stigle juha s vrganjima i tagliatelle s vrganjima.

Carpaccio već tradicionalno otvara restoransku sezonu vrganja u Zagrebu.  Vrganji na žaru ovih dana su jedno od najomiljenijih Carpacciovih jela, ali ni tjestenina ne zaostaje. Tagliatelle s vrganjima jako su dobar primjer klasičnog sezonskog recepta u potpunosti podređenog glavnom sastojku. U našim jučerašnjim tagliatellama vrganja je bilo skoro jednako koliko i tjestenine, što je izvrsno.

carpaccio-3

Carpacciove tagliatelle ne sadrže ništa što bi moglo pokriti vrganje: nema rajčice, nema pancete, nema velikih listova bosiljka. Jelo je podređeno čistom okusu i mirisu najpopularnijih šumskih gljiva u ovom dijelu Europe koje se, naravno , izvrsno slažu sa svježe ribanim grana padanom.

Carpaccio za sva svoja jela s tjesteninom koristi proizvode stare tvrtke De Cecco iz Abruzza. De Cecco je standardna pasta u brojnim restoranima u Italiji, uključujući i neke prilično skupe. De Cecco paste dolaze iz brončanog kalupa, čvrste su, blago hrapave i odlično hvataju raznovrsne umake. Kao najbolji zagrebački talijanski restoran, Carpaccio je odgovoran i za održavanje kulture tjestenine.

carpaccio-4

Među Carpacciovim sezonskim pastama svakako treba istaknuti onu sa svježim crnim tartufima, u kojoj su tartufi, kao i sinoć vrganji, glavna zvijezda na tanjuru.

Osim vrganja, jučer smo u Carpacciu probali suvidirani pa zapečeni goveđi rep, toliko mekan da se može jesti samo vilicom. Carpacciov goveđi rep vjerojatno će se uvrstiti među najtraženija jela u centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.