Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINE DINING JE STIGAO U ZAGORJE Wunderkind Matija Jagić novi je chef Restorana Bolfan

matija-jagic

Matija Jagić jedan je od darovitijih mladih hrvatskih chefova. Jagić je kuhao u gornjogradskom bistrou Brokenships, čiji je prvi meni postavio Tvrtko Šakota dok je čekao da se otvori Nav.

Jagić je u Brokenshipsu oduševio zagrebačku publiku modernističkom a opet vrlo komercijalnom verzijom tradicijskih domaćih jela, osobito onih iz sjeverozapadne Hrvatske. Tehnička preciznost i razvijen osjećaj za slaganje tekstura, kao i posvećenost sezonskim sastojcima, spadaju u jače Jagićeve argumente.

bolfan

Chef Jagić, koji je lani dobio Gault Millaouovu nagradu za mladu nadu godine, prešao je u restoran Tomislava Bolfana smješten kraj njegove vinarije u mjestu Hraščina, na brijegu usred vinograda s lijepim pogledima na pejsaže Hrvatskog Zagorja.

Bolfanov restoran radi godinama, no kuhanje nije bilo konzistentno. Jagićevim dolaskom Bolfan najavljuje prelazak na “fino ručavanje”. Chef Jagić pripremat će menije od osam sljedova koji će se uglavnom temeljiti na mikrolokalnim sastojcima. 

Suradnja Bolfana i Jagića mogla bi označiti toliko potreban zagorski iskorak prema ambicioznijem ugostiteljstvu i pravoj gastronomiji. Matija Jagić radio je, među ostalim, u Pelegriniju, Hiši Franko i u norveškom restoranu Maaemo (tri Michelinove zvjezdice).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})