Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Baltazaru se nije ovako dobro jelo barem osam godina

baltazar-g

Danas smo u Baltazar otišli na ručak zbog lijepe terase iza zgrade: sunčate se na livadi, sjene ne dolazi prije tri popodne, a srijeda u Zagrebu ionako je bila jako topla. U Baltazar zapravo nismo došli zbog hrane, jer je hrana u tom legendarnom restoranu koji postoji već četiri desetljeća zadnjih godina bila uglavnom prosječna, uz povremene veće greške.

Danas je, međutim, hrana u Baltazaru bila odlična, uvjerljivo najbolja unatrag osam ili devet godina Veliki su škampi došli jutros i bilo su senzacionalno slatki i čvrsti, kao da smo u nekom obalnom restoranu koji ima vlastitog škampara.

baltazar-1

Mini lignje na rikuli opet su bile neodoljivoslatke i slasne, pa su nestale s tanjura za tri do pet minuta, dok je tartar biftek bio sasvim korektan. Ni u jednom se jelu nije dogodila ni jedna ozbiljnija pogreška, a okusi su bili snažni, čisti i adiktivni. Baltazar se poslije dosta godina lutanja vraća u jako dobri formu.

Baltazar je danas tradicijski restoran s vrhunskim sastojcima. Vinska lista sadrži nekoliko izvanrednih vina, ali zapravo nije dobra jer je žanrovski potpuno nekonzistentna i ignorira suvremene trendove u vinskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.