Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zalogajnica Brunch to go preuzela je dva lokala ultrapopularnog Choco Cafea

brunch-4

Do prije godinu i pol Choco Cafe imao je status jednog od najuspješnijih ugostiteljskih projekata u Zagrebu. Choco Cafe širio se po cijelom gradu, uključujući i najstrožu moguću lokaciju u centru, adresu u Teslinoj između Carpaccia i Vinodola. Stoga smo se žestoko iznenadili kad smo doznali da se Choco Cafe u Teslinoj, baš kao i Choco Cafe na uglu Petrove i Bukovačke, pretvorio u Brunch to Go. Zaista nismo pretpostavili da će korona tako teško pogoditi masovno omiljene i prilično jeftine palačinke. Ali, evo, na dvije prestižne lokacije više nema Choco Cafea.

brunch-3

Zamijenio ga je Brunch to Go, zalogajnica s kojom su na neki način povezani chef Vid Nikolić i miksolog Vedran Gulin, tim koji stoji iza superuspješnog i stvarno jako dobrog  azijskog restorana Soi Fusion.
Glavni chef Brunch to Go zove se Karlo Kovaček.

brunch-2

Brunch to go koncept bazira se na popularnim internacionalnim i domaćim street food formatima, uz jedno ili dva elaborirana jela. Danas smo probali  južnjačku pohanu piletinu s vaflima i coleslowom, wrap s cheddarom, piletinom, šampinjonima i jalapenosima, juhu od bundeve s vrhnjem i bučinim uljem, tamni gulaš od goveđih obraza i rebra s krumpirom, i veoma dobar sendvič s vratinom.

Cijene se kreću između  35 kuna za juhe i 58 kuna za južnjačku piletinu s vaflima. Focaccia košta osam kuna. Brunch to go svakako pridonosi raznolikosti dostavne ponude u Zagrebu, ali bi bilo dobro da obrate više pozornosti nekim elementarnim kulinarskim tehnikama.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Zalogajnica Brunch to go preuzela je dva lokala ultrapopularnog Choco Cafea

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min