
Dvanaest slovenskih chefova okupljenih u okviru Društva kuhara i slastičara Slovenije, došlo je kuhati na potresom pogođena područja na Baniji, objavile su Slovenske novice. U kuhinj osnovne škole u Sisku pripremat će oko 1500 toplih obroka dnevno. Slovenske chefove predvodi predsjednik Društva kuhara i slastičara Slovenije Tomaž Vozelj. “Priskočili smo u pomoć hrvatskim kuharima da se oni mogu barem malo odmoriti,” rekli su slovenskim novinarima. “Nikad dosad nismo nikome pomagali na ovaj način.”
[adsense_content_v2]
Slovenski chefovi inače organiziraju kuhinje za beskućnike i prikupljaju pomoć za siromašne, ali dosad nisu kuhali na područjima pogođenima prirodnim katastrofama. “Ljudima treba naša pomoć i čini nam se da ljudski da je pružimo,” rekao je Vozelj.
(null)
Slovenski kuhari došli su s alatom i puno volje, brzo su ih rasporedili u sistem koji je privatna inicijativa hrvatskih ugositelja uspostavila na Baniji. Uz Tomaža Vozelja, u školi u Sisku kuhaju Martin Blejec, Alma Rekić i Branko Podmenik, Boštjan Kovačič, Davor Družinec, Staš Zorzo, Zdravko Krnjajić, Dušan Veršec, Boštjan Palčić i Mario Špoljar. Kuhari u Sisku kuhaju u ponedjeljak i utorak, i ostavit će pripremu za smjenu koja dolazi i za njih.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.