
Smrt osnivača Rivice Ivana Lesice zaokružuje prilično tragičnih trinaest mjeseci od prosinca 2019. do prvih dana 2021. tijekom kojih je umrlo više istaknutih protagonista hrvatske restoranske industrije. Nikad u tako kratkom razdoblju naša gastronomska scena nije izgubila toliko važnih ljudi, kojih se vrijedi još jednom sjetiti.
U prosincu 2019. u prometnoj nesreći poginuo je Dražen Matković, sommelier i maitre d’ korčulanskog restorana LD. Samo dva i pol mjeseca poslije Matkovićeve smrti, LD je dobio Michelinovu zvjezdicu.
U veljači prošle godine u prometnoj nesreći poginuo je mladi chef Leo Aličević, koji je kuhao u paškom Boškincu. Par tjedana kasnije Boškinac je dobio Michelinovu zvjezdicu.
Na samom početku pandemije u ožujku 2020. umro je Nino Kernjus, vlasnik popularne istarske konobe Astarea. Gospodin Kernjus bio je jedna od prvih žrtava korone u Hrvatskoj.
U svibnju 2020. godine na motoru je poginuo Franjo Toljanić, poznati krčki vinar i hotelijer. Toljanić je imao dvanaestero djece.
Iznenadna smrt suvlasnika i chefa popularnog Gyoza Sake Bara Antonia Jerkovića u rujnu je potresla zagrebačku scenu. Jerković je fotografsku karijeru zamijenio kuharskom i nakon povratka u Zagreb s Japancem Shinom Ayukawom prvo otvorio dućan Destinatio Tokyo a potom street food bar u centru grada.
Corrado Pellizzer, najvažniji rovinjski restorater, umro je u svom restoranu u studenom prošle godine. Gospodin Pellizzer bio je vlasnik Giannina, Puntoline i bistroa Rio.
Drago Majsak, dugogodišnji maitre d’ zagrebačkog restorana Vinodol napustio nas je u prosincu. Gault&Millau proglasio ga je najboljim šefom sale u Hrvatskoj.
Zdravko Ilija Jakobović bio je jedan od najvažnijih hrvatskih vinara garažista. Njegovi Cuvee Jakob i Syrah spadaju među najbolja crna vina ikad proizvedena u Slavoniji.
Prije nekoliko dana na Krku je umro Ivan Lesica, utemeljitelj Rivice, daleko najboljeg krčkog restorana. Ivan Lesica osnovao je Udrugu restoratera Hrvatske.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.