Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINALNO ODBROJAVANJE….Peto mjesto u izboru za Restoran godine osvojio je Nav sa 100 bodova

restoran-godine-2020-nav

Nav gotovo da i nema formalnu poslugu nego gostima većinu jela poslužuje sam chef Tvrtko Šakota, čim ih dovrši. Navova vinska karta prilično je diskutabilna, a piva uopće nema. Nav ne želi primati više od petnaestak gostiju odjednom. Nav naravno nema jelovnik. Nav, dakle, nema nekoliko bitnih restoranskih značajki.

Pa ipak, Nav je osvojio 100 bodova i peto mjesto u izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine, što znači da su birači, profesionalci iz restoranske industrije, prepoznali izvanredan značaj ovog hrvatskog modernističkog omakasea.

nav-strukla

Što  je, zapravo, Nav? Nav je laboratorij  visoke  kuhinje, u kojem se istražuju krajnje  gastronomske mogućnosti vrlo lokalnih i mikrosezonskih, uglavnom ekološki uzgojenih sastojaka. I taj laboratorij proizvodi neke od najuzbudljivijih okusa i tekstura, koji se mogu jesti ne samo u Hrvatskoj, nego u ovom dijelu svijeta. Drugo, iznimno je važno da je chef Šakota uspio pronaći održivi poslovni model za pionirski i zahtjevan posao kojim se bavi.

Stoga je zapravo logično što se Nav, premda nema neke tipične restoranske značajke, uvrstio među najbolje hrvatske restorane. A svakako je najmoderniji.

Naslovna fotografija/NAV Instagram  @stosicart22

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.