Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A SAD MALO OPTIMIZMA Pet novih restorana u Zagrebu u manje više niskom startu čeka kraj lockdowna

aperitivo-bar (1) copy

Krize stvaraju mogućnosti: ova fraza koja se vrlo često pokazuje točnom, može se primijeniti i na pojedine zagrebačke restoranske poduzetnike, koji su u najkriznijoj ugostiteljskoj godini od rata, pokrenuli nove, katkad financijski prilično zahtjevne investicije.  Koliko nam je poznato, najmanje pet novih zagrebačkih restorana trebalo bi se otvoriti ili odmah poslije lockdowna ili kad dođe do pune normalizacije radnog vremena.

[adsense_content_v2]

Riječ je o restoranima sasvim različitih žanrova, što je svakako dobro za gradsku gastronomiju. Public Pizza & Kitchen iz Voltinog planira, tako, otvoriti drugi zagrebački restoran . Public je proradio prije otprilike tri godine i brzo se nametnuo kao jedan od najuspješnijih zagrebačkih lokala, sa zaista veoma dobrom pizzom . Lani je Public otvorio ekspozituru na Pagu, a sada su pri kraju projekti za pokretanje drugog zagrebačkog restorana.

Aperitivo u Vlaškoj, svojedobno najambiciozniji zagrebački bar s timom od čak sedam barmena i prilično nevjerojatnom kolekcijom luksuznih pića, promijenio je zakupnika, a uskoro će promijeniti i ime. Novi lokal u tom velikom prostoru trebao se govoriti početkom studenog, no novi je vlasnik zbog širenja epidemije ispravno odlučio pričekati s otvorenjem do normalizacije stanja, što u najgorem slučaju znači do masovnog cijepljenja. Novi lokal u Vlaškoj 9 prilično je radikalno koncipiran, sa sadržajima koje Zagreb u tom specifičnom formatu još nije vidio, i sa snažnim naglaskom na gastronomiju.

O Doomsdayu u Dugavama već se opširno pisalo. Doomsday se otvorio samo dva dana prije proglašenja božićnog lockdowna, a vlasnik je uslijed lockdowna morao otpustiti pola osoblja. Nada se da će ih sve ponovo zaposliti krajem mjeseca. Radi se o velikoj investiciji, koja bi mogla oživjeti gastronomski hibernirani Novi Zagreb. Doomsday će se otvoriti odmah poslije lockdowna. Iskreno im želimo da uspiju i da počnu vraćati investiciju.

U prostoru u Vlaškoj, gdje je ovog proljeća radio Piacere, takeway za pastu, odmah poslije lockdowna otvorit će se Rusko Bistro. Tako barem piše na tinglu iznad vrata. Rusko Bistro oslanja se na trgovinu Ruske delicije, koja se nalazi u susjednom dvorištu i katkad prodaje sasvim pristojan kavijar za nevelik novac (u usporedbi s normalnim cijenama kavijara). Važno je istaknuti da Zagreb nije imao ni jedan ruski restoran još od zatvaranja Neve na Trešnjevci, početkom devedesetih godina.

Naposljetku, uoči lockdowna menadžeri Batka, najvećeg lanca roštiljarni u Hrvatskoj, bili su u pregovorima s vlasnicima jednog restorana na istoku Zagreba.

Batak bi ondje vrlo brzo mogao otvoriti svoju novu podružnicu. Zanimljivo je podsjetiti da je Batak usred epidemijske godine preuzeo prostor Ivice i Marice u Tkalčićevoj, koji je odmah postao najposjećeniji restoran u ove godine praznoj turističkoj ulici. Ovih pet projekata već su pred realizacijom ili su počeli s radom, poput Doomsdaya. A za proljeće i ljeto, dođe li do normalizacije, priprema se otvaranje prvog većeg lanca sushi barova u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.