Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Legendarni kafić Kim’s Coffee koji se ljetos zatvorio u Petrovoj, na proljeće otvara novi lokal u Gračanima

kims-coffee

Jutros smo na putu prema gradu prošli kraj zatvorenih vrata poznatog dvorišta. Željezna vrata na broju 21 čvrsto su zaključana. Staklena vrata na ulazu u lokal također su zatvorena i ostavljaju dojam da nitko ondje dugo nije dolazio. Naposljetku, na fasadi više nema tingla s imenom lokala: samo reklamne oznake za neku prosječnu kavu.

Kim’s Coffee, prvi zagrebački kafić koji je bio uređen i funkcionirao kao kvartovski dnevni boravak, zatvorio se još u srpnju. Na Facebooku najavljuju da će na proljeće otvoriti na novoj lokaciji na Gračanima, u blizini okretišta Mihaljevac, i to u sklopu novog koncepta. 

View this post on Instagram

[OBAVIJEST ❤️] Dragi gosti, Jedan mali put je na ovoj lokaciji za nas došao do kraja. Nakon skoro jednog desetljeća, vam se żelimo zahvaliti, da ste bili dio naše Priče u Petrovoj. Priča o jednom od prvih ‘dnevnih boravaka’ kao kafića u Zagrebu, s malo drugačijim kavama, milkshakeovima i još mnogo toga. Najdrażi jesenski trenuci uz Pumpkin Spice i miris cimeta, zimska advent atmosfera uz tople čokolade i ljetni specijalni milkshakeovi nas veżu uz zadnjih 10 godina. Nadamo se da su vas trenuci provedeni kod nas usrećili barem djelomično koliko i nas. Ovim putem vas żelimo obavijestiti da naša priča ovdje ne staje te ćemo nastaviti dalje. Za sve novosti pratite nas ovdje ili na FB. Da sročimo to riječima našeg Ivana ‘Ovo nije kraj, već samo novi početak.’ Jedno veliko HVALA i vidimo se uskoro ponovno🤍 vaš Kim’s Coffee

A post shared by Kim's Coffee (@kimscoffee_zagreb) on

Kim’s Coffee bio je jedan od rijetkih zaista kultnih zagrebačkih susjedskih kafića 21. stoljeća, poput Blok bara ili Lokina. Kim’s Coffee imao je lojalnu publiku koja je obožavala svoj lokal. Ne zbog nekog posebnog izbora kave ili alkoholnih pića ( selekcija vina bila je, primjerice, prilično loša ) nego zbog toplog, prijateljskog, tek

umjereno hipsterskog ugođaja. Kim’s Coffee bio je jedan od prvih zagrebačkih kafića koji su uređenjem pokušavali ostaviti dojam privatnog stana i koji je među prvima uvodi popularne sezonske ponude, u ovo doba bi se, primjerice, kod njih masovno naručivao Pumpkin Spice Latte a mjesec dana kasnije vruća čokolada s marshmallowsima. Danas je to konvencija, ali prije desetak godina radilo se o značajnoj inovaciji koja je privlačila puno gostiju Kim’s Coffee spadao je među sasvim rijetke civilizirane lokale u Petrovoj, dugačkoj ulici u kojoj je ugostiteljstvo umrlo još prije epidemije i potresa. Nadamo se da će na proljeće uspješno civilizirati i Gračane. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.