Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Château Lafite za berbu 2018. je promijenio etiketu u čast obitelji Rothschild

lafite-etiketa

S izlaskom berbe 2018 Château Lafite Rothschild obilježava 150. godina otkako je vinariju kupila obitelj Rothschild. U čast Rothschildima, Lafite je za ovu berbu promijenio etiketu. Promjena je naravno suptilna i primijetit će je samo znalci, a i oni bi se trebali dobro zagledati da bi vidjeli da je u kutu crteža na etiketi dodan mali starinski balon koji je nacrtao ilustratorski duo iz studija Black Adder.

Lafite ima običaj boce pojedinih berbi obilježavati simbolima. Tako su za berbu 2008. na bocama imali crveni kineski broj osam u čast pokretanja proizvodnje vina u Kini, a za berbu 2016. Black Adder ja na bocama nacrtao zlatni simbol pješčanog sata jer je ta berba zahtijevala iznimno strpljenje, osobinu kojom se u Lafiteu posebno ponose.

“Mislili smo da bi bila dobra ideja na etiketu dodati nešto što lebdi, u što bi žena u prvom planu crteža mogla gledati,” objasnila je za Decanter predsjednica Lafitea Saskia de Rothschild.

U vrijeme kad je njena obitelj kupila Lafite baloni na vrući zrak bili su apsolutni simbol modernosti i avanture. Danas lete kao simbol usporavanja, mirnoće i uživanja u trenutku, bez žurbe. “To je upravo ono što u Lafiteu radimo zadnjih 150 godina: mirno izdržavamo test vremena krećući se prema budućnosti,” kaže Saskida de Rothschild. Inicijali CL na balonu su rimski broj 150, a bit će i na grlu boce za berbu 2018. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.