Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zotterov Maroni Rum neodoljiva je čokoladica za sve obožavatelje kesten pirea i tamnog alkohola

zotter-maroni-rum

Austrijski Zotter ne proizvodi najbolje čokolade na svijetu: oni se ne hvala porcelanom niti članovi obitelji Zotter znaju ili žele reći koliko criolla sadrže njihove tamne čokolade. Ali Zotteri su suvereni kraljevi originalnih okusa. Zotterove čokoladne štangice znaju biti punjene najluđim kombinacijama koje vam uopće mogu pasti napamet, od ikre pastrve i ribljih glava do konfitiranog graha s lukom.

Naravno, tu je i niz konvencionalnih okusa poput konjaka i kave, šafrana i pistacija, malina i šlaga i bezbroj drugih. Glavna je značajka Zotterovih okusa što nisu umjetni. Ne radi se o aromama nego o stvarnom sadržaju, pa je tako Zotterova tabla s grahom i lukom, pokopana na Groblju propalih čokoladnih ideja, podignutom ispod tvornice blizu Graza, uistinu bila punjena grahom i lukom, dok je čokolada s malinama punjena čistim pireom od malina.

Isto vrijedi i za štangicu s kestenima i rumom koju smo, prigodno, degustirali na prvi dan jeseni kad su i prvi pečeni kesteni zamirisali zagrebačkim ulicama. Maroni Rum, kako se zove naš jesenski čokoladni favorit, punjen je kesten pireom, obilnom količinom ruma i medom. Kesten pire i rum obloženi su 40-postotnom mliječnom cokoladom, koja je perfektno glatka i nije previše slatka. Zotterova štangica s kestenima ima bogatu, kremastu teksturu i vrlo snažan, taman okus po kesten pireu s rumom. Radi se o neodoljivoj transformaciji kesten pirea u u čokoladu koja se pamti. I uz koju preporučujemo još nešto ozbiljnog ruma ili nezadimljeni malt. Tabla od 70 grama sadrži 490 kalorija, a u vinotekama Vivat košta 28 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.