Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riječki Ribili, distributer povijesnih brendova Hausbrandt, Ronnefeldt i Callebaut, upravo slavi 30. rođendan

Hermann Hausbrandt, časnik austrougarske Trgovačke mornarice, utemeljio je prvu tršćansku pržionicu sirove kave još 1802 godine. I tako je prije 132 godine počela legenda o Hausbrandtu, jednoj od najpoznatijih europskih kava, koja se sada prodaje u cijelom svijetu. Hausbrandt je i danas, usprkos globalnom dosegu, privatna tvrtka u vlasništvu obitelji Zanetti.

Hausbrandt prži i pakira čitav niz kava za ugostiteljstvo i kućanstva. Radi se o kavama različitih stilova i različitih porijekla, uključujući visoke premium kategorije arabice. Hausbrandt, naravno, proizvodi i kapsule, koje su idealne za brzu pripremu kave kod kuće. Tu su i šalice i čaše dizajnirane za uživanje u vrhunskoj kavi.

O kvaliteti i snazi brenda Hausbrandt svjedoči više talijanskih, ali međunarodno relevantnih diploma poput Certifikata za vrhunsku kvalitetu kave Academie Pâtisserie Master i Priznanja za dugogodišnju konstantno visoku kvalitetu i prezentaciju kave iznimno cijenjene. Academie Veneziana del Cafe. Hausbrandt u Hrvatskoj distribuira riječki Ribili. Ribili je privatna tvrtka koja upravo slavi trideseti rođendan. U vrijeme kad korporacije u malim državama preuzimaju sve više zastupstva velikih svjetskih brendova, privatni Ribili distribuira nekoliko klasičnih, visokokvalitetnih europskih proizvođača kave, čaja, čokolade i druge konditorske robe, ali i piva.

Hausbrandt je, dakle, utemeljen 1892. godine. Čajevi Ronnefeldt postoje od 1823, belgijski Callebaut utemeljen je 1911. a danas čokoladom opskrbljuje doista ogroman broj svjetskih slastičarnica, hotela i restorana, dok se pivo Theresianer, koje posluje u sklopu Hausbrandta, kuha još od 1766. godine. Kako je Ribili uspio zadržati povjerenje Hausbrandta i drugih velikih, globalnih premium brendova s kojima surađuje? Ribilijeva metodologija rada s Hausbrandtom veoma je dobar primjer razloga uspjeha riječkih distributera. Tvrtka Ribili definira se kao “najpoželjniji distributer kave” zbog dobre Hausbrandtove kave zbog kontinuirane podrške kupcima, zbog dijeljenja znanja i kompetencija s partnerima. U Ribiliju kažu da asortimanom i znanjem mogu riješiti sve želje ii profesionalne potrebe kupaca kave unutar HoReCa sustava.

To konkretno znači sljedeće. Prvo, Ribili osigurava sigurnu i redovnu dostavu Hausbrandta, kao i pravodobni servis koji se bazira na Ribilijevim zaposlenicima. Ribilijev tim barista kupcima pruža dodatnu potporu unapređivanju serviranja i iskustva uživanja u vrhunskoj kavi. Drugo, Ribili je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja ima certificirane trenere po Hausbrandtovom Train the Trainers modelu. Riječ je o Edinu Derviću i Mauriziju Lončariću. Treće, iznimno je važno da Ribili radi izravno s kupcima, bez poddistributera. Takav pristup distribuciji Hausbrandt kave učvrstio je ovaj klasični, povijesni talijanski brend na visokom mjestu među kavama u hrvatskim kafićima, hotelima, barovima i restoranima.

U Ribiliju, nadalje, kažu da su oni jedina tvrtka u Hrvatskoj koja zapošljava certificiranog tea mastera. Što nas vodi do Ronnefeldt čajeva. Kompanija Ronnefeldt osnovana je u Frankfurtu 1823. godine. Do danas je ostala u obiteljskom vlasništvu. Ronnefeldtovi čajevi prodaju se doslovno u cijelom svijetu; Sjedinjene Države jedno su od Ronnefeldtovih jačih tržišta.

Na Ronnefeldtovoj web stranici piše kako su osobito ponosni što se njihovi čajevi poslužuju u stotinama vrhunskih svjetskih hotela. Callebaut je, pak, veoma dobro poznat i u Hrvatskoj. Manufaktura čokolade Callebaut osnovana je u Belgiji 1911. godine. Do danas je prerasla u veliku globalnu korporaciju s nizom proizvodnih pogona u Sjevernoj Americi. Više hrvatskih slastičara i čokolatijera posjetilo je njihovu Akademiju u Belgiji.

Velika većina hrvatskih restorana i ambicioznijih hotela koristi bar ponešto iz Callebautova širokog slastičarskog asortimana , koji ne obuhvaća samo čokolade. Važno je da Ribili u sklopu Hausbrandtova programa distribuira i piva s etiketom Theresianer Antica Birerria di Trieste.

Riječ je o najstarijoj tršćanskoj pivovari, utemeljenoj sredinom 18. stoljeća, koja se danas fenomenalno nosi s vremenom. Njihova je IPA jedna od najdojmljivijih u sjevernoj Italiji, klasični pilsovi dobitnici su svih mogućih međunarodnih nagrada, dok je sama pivovara prije dvije godine na jednom ozbiljnom natjecanju u New Yorku proglašena Talijanskom pivovarom godine. No, najzanimljivije je da je Theresianer uspio ući na karte pojedinih zaista relevantnih svjetskih fine dining restorana, poput čuvenog Thea Randalla u Londonu.

Ribili uvozi i prosecco Col Sandago, koji također pripada Hausbrandtovu sustavu. Riječki Ribili tvrtka je koja uz središnje skladište u Rijeci posjeduje još četiri regionalne poslovnice, što Ribiliju omogućuje redovitu i pravodobnu distribuciju i servis. Ribili je prije svega orijentiran prema malim, ali i većim ugostiteljima, kao i prema malim hotelima i velikim hotelskim grupacijama. Ribili je partner ovogodišnjeg Gasta, koji se održava u zagrebačkoj Areni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.