Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šumski dvor na Cmroku prodavat će se za 15,7 milijuna kuna

sumski-dvor-prazni-prostori-g

Tvrtka bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma Kerum d.o.o. otišla je u stečaj, pa se Trgovački sud u Splitu počeo pripremati za dražbu njenih nekretnina. Hina je objavila da je Trgovački sud prikupio procjene vrijednosti pojednih nekretnina Keruma d.o.o, uključujući i procjenu vrijednosti legendarnog zagrebačkog restorana Šumski dvor. Šumski dvor procijenjen je na 15,7 milijuna kuna.

sumski-dvor

Željko Kerum kupio je Šumski dvor 2009. godine. Navodno ga je platio mnogo više od dva milijuna eura. Šumski dvor jedna je od najpoznatijih starih zagrebačkih restoranskih zgrada, s jednom od najljepših terasa u gradu.

Međutim, Šumski dvor počeo je propadati u devedesetim godinama. U zadnjih par godina rada restoran je bio prilično katastrofalan. Željko Kerum nije uspio Šumski dvor staviti u funkciju. Prije Keruma nekoliko je zagrebačkih restoratera željelo preuzeti Šumski dvor, ali su procijenili da je zgrada u prelošem stanju, i da bi troškovi obnove bili previsoki. Šumski dvor je 1933. izgradio zagrebački arhitekt Slavko Löwy za investitora Alfreda Hirschlera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.