Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vili Beroš ovih je dana jednako uvjerljiv kao i trener Barcelone. Barcelona je sinoć izgubila 8:2

stozer-korona

Ministar zdravstva Vili Beroš, komentirajući golem broj novozaraženih Covidom-19 , jučer je izjavio da je Vlada svjesno ušla u rizik s “otvaranjem svega” kako bi oživjela turizam i gospodarstvo. Ova je izjava duboko kontradiktorna, ili naprosto lažna. Evo zašto.

Prvo, sama turistička industrija suprotstavila se otvaranju svega, i to vrlo formalno. Hrvatska udruga turizma još je prije četrdesetak dana tražila da se zatvore noćni klubovi. Istra, kao najuspješnija turistička regija, prije više od mjesec dana sama je zatvorila noćne klubove. Ako je, dakle, sama turistička industrija zahtijevala uvođenje pojedinih restriktivnih mjera, poput zatvaranja klubova, zašto ministar Beroš tvrdi da se sve otvorilo u interesu turizma?

Drugo, danas je baš svakome potpuno jasno da je glavni interes turizma dobra epidemiološka situacija, jer gosti neće niti mogu dolaziti u zemlju s lošom epidemiološkom situacijom, što je vidljivo iz činjenice da su Italija i Austrija zatvorile granice putnicima iz Hrvatske. I da nas je Nizozemska stavila na narančastu listu.

S obzirom na ove nesporne činjenice, koje su dramatično ugrozile turističku sezonu, kako ministar Beroš može tvrditi da je Vlada riskirala u interesu turizma? Očito je, naprotiv, da je Vlada svojom riskantnom politikom ozbiljna ugrozila turizam. Ako je to Vlada učinila svjesno, to znači da je Vlada nekompetentna. I treće, ako je Vlada svjesno riskirala velik rast zaraza, kako kaže Vili Beroš, zašto je onda Krunoslav Capak još u ponedjeljak na televiziji tvrdio kako je važno broj novooboljelih držati ispod pedeset? Tko tu laže: Beroš ili Capak? Ministar Beroš i njegovi najbliži suradnici ovih su dana uvjerljivi otprilike kao i trener Barcelone. Koja je sinoć izgubila od Bayerna s 8:2

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.