Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jedna odlična vijest: u prvih šest dana kolovoza zabilježeno je 4,8 milijuna noćenja, što je 70 posto od lani

ceste

Nasuprot onima koji još misle da nam turizam propada ili da nam zapravo ne treba, turistički su rezultati sve bolji. Prije dva mjeseca nitko nije očekivao da ćemo u bilo kojem trenutku dosegnuti 70 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa . No, baš se to dogodilo u prvih šest dana kolovoza, kad je u Hrvatskoj zabilježeno 4,8 milijuna noćenja, što je s obzirom na epidemijsku sezonu zaista fenomenalan rezultat. Vodeća turistička regija i dalje je, naravno, Istra.

Ovdje je osobito važno istaknuti da u Istri hoteli nisu spuštali cijene. Naprotiv , hoteli s pet zvjezdica čak su lagano podigli cijene, koje se sada kreću između 2800 kuna za noć u Kempinskom u Savudriji, do preko 5500 kuna za noć u rovinjskom Grand Parku, dok rovinjski hoteli s četiri zvjezdice rutinski postižu cijene više od 200 eura. Slično je i na Opatijskoj rivijeri, gdje hoteli s pet zvjezdica poput Navisa, Bevande i Ikadora koštaju između 2300 i 6500 kuna za noć.

Visoke hotelske cijene na sjevernom Jadranu govore o visokoj kupovnoj moći ovogodišnjih hotelskih gostiju, što se mora preliti i u restoranski promet. Valja se jedino nadati da će se trendovi iz prvog tjedna kolovoza nastaviti, na što ukazuje današnja situacija na autocestama prema moru na kojima je tek deset do petnaest posto manje automobila nego lani.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.