Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemački mediji tvrde da se deset maturanata zarazilo se koronom na Pagu

zrce

Njemački mediji već dva dana izvještavaju o masovnijoj zarazi koronom na otoku Pagu. Prema njihovim tvrdnjama, deset njemačkih maturanata iz distrikta Gopoingem blizu Stuttgarta vratilo se u Njemačku s Covidom-19 poslije ljetovanja na Pagu.

Njemački su maturanti stigli na Pag u organizaciji turističke agencije specijalizirane za party turizam, što prilično jasno sugerira da su se mladi Nijemci ustvari zarazili na Zrću. Ugledni talijanski dnevnik Corriere della Sera tvrdi, pak, da su se na Pagu zarazile i dvije Poljakinje. Jadran je ovih dana prepun. Ulice, kafići i restorani mnogih mjesta na Jadranu, od Rovinja i Opatije do Zadra i Vodica, izgledaju kao da nitko nikad nije čuo za koronu. To je donekle neizbježno jer gradove ne možete zatvoriti. Ali, država može zatvoriti mjesta gdje je blizak fizički kontakt najvjerojatniji, a to su, među ostalim, noćni klubovi.

Otkako je Istra zatvorila noćne klubove ondje je došlo do drastičnog pada broja novozaraženih osoba. Sasvim je logično da je i Splitsko-dalmatinska županija danas zatražila zatvaranje noćnih klubova. Isto bi trebalo vrijediti i za Zrće: simpatično je i na prvi pogled korisno što se Zrće i ove godine otvorilo, jer se tako održava brend. Ali, ako Zrće postane europski poznato žarište korone, nesporno je da to više šteti brendu Zrća nego da je ostalo zatvoreno.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.