Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Morgan Freeman spašava američke male restoratere: Njihovi lokali upravo izumiru

morgan-freeman

Holivudska legenda Morgan Freeman priključio se kampanji Koalicije neovisnih restorana koja okuplja vlasnike restorana izvan velikih korporativnih lanaca. Ti su restorateri, najteže pogođeni lockdownom, u Trumpovim planovima državne pomoći gotovo u potpunosti ostavljeni na cjedilu, jer su Bijela kuća i Kongres zakone osmislili tako da je većina novca otišla velikim restoranskim lancima kojima upravljaju korporacije. U video spotu u kojemu nastupa, Freeman upozorava javnost da se cijeli neovisni restoranski biznis u Americi “suočava s istrebljenjem”.

Video je producirao chef Andrew Zimmern, dobitnik Emmyja, kako bi upozorio na katastrofalnu štetu koju je pandemija korone virusa nanijela samoj bazi američke restoranske industrije.

Freeman u spotu priča o 16 milijuna zaposlenih u ugostiteljstvu koji ne znaju što ih čeka. “Kriza Covida-19 prijeti trajnim zatvaranjem 85 posto neovisnih restorana – 16 milijuna ljudi moglo bi ostati bez posla – etničke manjine i samohrane majke disproporcionalno su pogođeni,” kaže Freeman, “Jedna od četiri osobe koja je izgubila posao tijekom pandemije radila je u restoranima. Bez vaše pomoći, mjesta na kojima najradije jedemo zauvijek će nestati. Recite Kongresu da odmah donese Zakon o restoranima.” Zakon o restoranima trebao bi osigurati 120 milijardi dolara za Fond za revitalizaciju restoranske industrije do kraja godine.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.