Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mate Janković i Varionica napravili su novo pivo Papak. Dio prihoda od prodaje ide fondaciji Budi Foodie

varionica-papak

Chef Mate Janković i craft pivovara Varionica napravili su novo pivo, češki pilsner Papak, kojim će se sufinancirati stipendije mladih talentiranih kuhara, slastičara i sommeliera u sklopu fondacije Budi Foodie. Budi Foodie je osnovao chef šibenskog Pelegrinija Rudi Štefan, kao privatnu inicijativu koja u suradnji s nekima od najvećih hrvatskih prehrambenih i turističkih kompanija omogućava obrazovanje talentiranih budući profesionalaca u najboljim svjetskim restoranima i stručnim školama.

Mate Janković

Dragi moji prijatelji, danas je dan zbog kojeg sam izuzetno ponosan…. Nakon visemjesecnog cekanja Papak je konacno ugledao svjetlo dana. Papak je pivo koje smo zajedno kreirali Varionica craft brewery i moja malenkost. Rijec je o predivnom i iznimno pitkom ceskom pilsneru. Zasto Papak? Odgovor na to je vrlo jednostavan.

A Zašto Papak? Mate Janković objasnio je na svom Facebook profilu : “Odgovor na to je vrlo jednostavan. 50 lipa od svake prodane boce odlazi fundaciji Budi Foodie koja stipendira edukaciju mladih talenata iz područja hrane i pića. Kao osoba čiji je background ugostiteljstvo, lijep je osjećaj pomoći toj zajednici u ovako teškim vremenima, te sudjelovati u kreiranju bolje budućnosti za mlade ljude koji su odabrali ovo plemenito zanimanje. Fokus Papka uvijek će biti edukacija i obrazovanje. Jer Papak nije papak, Papak je pivo koje daje. Uskoro više informacija. Danas nitko sretniji od mene,” napisao je Janković. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.