U petak oko osam, poslije šestosatne vožnje kroz prolom oblaka, parkirali smo ispred dubrovačkog gradskog bistroa Pantarul. Pantarul je jedan od svega nekoliko dubrovačkih restorana ponovno otvorenih nakon lockdowna. U petak ujutro prije puta, nazvali smo desetak poznatih lokala u najljepšem hrvatskom gradu: nitko se nije javljao, ili su se javljali automati s obaviješću da je restoran zatvoren.
Kad smo ušli u Pantarul, prvo smo pomislili kako je razumno što su svi drugi restorani zatvoreni, jer u ovom jako šarmantnom bistrou koji ni u vrijeme najvećih turističkih invazija nije htio imati dubrovačke cijene, sjedilo je samo četvero ljudi. No, u idućih sat vremena Pantarul se napunio do zadnje stolice, a blagovaonicom se proširio onaj veseli, zarazni restoranski žamor.
Pantarul je primjer milijun puta provjerene teze da bez ponude nema potražnje. Ljudi su otvorili prvi, i zato su sinoć bili puni baš kao što je pun i One Suite Hotel udaljen desetak minuta vožnje od centra Grada. U petak navečer, u punom i dobro raspoloženom Pantarulu , prvo smo pojeli finu gustu juhu od celera i jako hrskave spring rollse, a zatim odličnu poširanu oradu s kaduljom i julienne povrćem i solidan tartar biftek. Porcije su prevelike, cijene umjerene a atmosfera ugodna i poticajna. Dubrovniku zaista treba puno više restorana s Pantarulovim entuzijazmom.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.