Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Sommelier Siniša Lasan odlazi iz dubrovačkog Prota

lasan

Vodeći hrvatski sommelier Siniša Lasan nakon pet godina odlazi s pozicije glavnog sommeliera dubrovačkog restorana Proto. Vijest je objavi u srijedu na svom Facebook profilu.

“Dragi svi želim vas obavijestiti da nakon pet sjajnih godina napuštam poziciju Head sommelier-a u Ribljem restoranu Proto. Proteklo poglavlje svog života ću uvijek smatrati sretnim jer sam bio dio jednog sjajnog tima čija je zajednička misija posvećenost kvaliteti i izvrsnosti. Život mi je bogatiji za vrsne kolege i danas prijatelje, koji su me prihvatili kao “svog” i podržavali me u natjecanjima, ispitima, putovanjima na ocjenjivanje.

Sudjelovao sam u rastu i pozicioniranju restorana koji ima sve predispozicije za ostati na značajnom mjestu na hrvatskoj gastronomskoj sceni. Upoznao sam brojne suradnike i stekao mnoga prijateljstva.  Od srca zahvaljujem živućoj legendi visoke dubrovačke gastronomije, gospodinu Matu Đuroviću, na ukazanom povjerenju i cijelom timu Ribljeg restorana Proto na nezaboravnih pet godina!

A sada treba pronaći nove izazove, novu energiju,te započeti se pripremati za Europsko prvenstvo sommeliera na Cipru, te ponovni izlazak na ispit za Master Sommeliera,” napisao je Lasan.

Siniša Lasan

Dragi svi želim vas obavijestiti da nakon pet sjajnih godina napuštam poziciju Head sommelier-a u Ribljem restoranu Proto. Proteklo poglavlje svog života ću uvijek smatrati sretnim jer sam bio dio…

Siniša Lasan je sommelierski prvak Hrvatske, sudac na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama i Advanced Sommelier na Court of Master Sommeliers, što je drugi najviši certifikat sommelierskoj profesiji. Lasan je također angažiran na konzaltingu i promociji malih i neovisnih hrvatskih vinarija. S korčulanskim vinarom Igorom Radovanovićem potpisuje Heritage, izvrsnu  kupažu grka i pošipa iz pedesetak godina starih vinograda u Smokvici. 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Sommelier Siniša Lasan odlazi iz dubrovačkog Prota

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min