Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ITALIJA NAKON KORONE Rimske gelaterije sada izgledaju kao ambulante (VIDEO)

sladoledarnica-rim-korona

Sladoledar Paolo Costantini ponovno je, kao i tisuće ugostitelja u Italiji, otvorio svoj lokal u Rimu nakon što je talijanska vlada počela drugu fazu relaksiranja mjera. Pandemija korona virusa šokirala je Italiju. Više od 29 tisuća mrtvih, više od 221 tisuće zaraženih, tek zadnjih dana malo bolje vijesti. Talijani, nacija koja spada među one koje najviše drže do svojih običaja i navika, sada se moraju najviše prilagođavati.

La Repubblica je u reportaži o ponovnom otvaranju lokala u Rimu pokazala kako sada izgledaju odlazak na jutarnji espresso u kvartu ili kupovina sladoleda, mala i važna zadovoljstva koja život čine vrjednijim. Izgledaju dramatično drugačije. Što se posebno vidi na Costantinijevoj sladoledarnici Il Gelatone. Ulaz zakrčen natpisima o obveznom razmaku i mogućnosti da će vam u lokalu morati izmjeriti temperaturu, grozd plastičnih rukavica na vratima, kompletna vitrina zavarena u pleksiglas sa samo jednim malim otvorom kroz koji snalažljivi Costantini poslužuje i naplaćuje sladoled pomoću posebne naprave koju je dao izraditi.

Kad gost dođe u lokal, Costantini mu, odjeven uz zaštitno odijelo, s rukavicama, maskom i vizirom, kornet napuni sladoledom, zaštiti salvetom, uhvati sladoled kliještima i provuče ga kroz otvor na pleksiglasu. Kad gost izvadi novčanice, Costantini uzme druga kliješta i s njima uzme novac i vrati ostatak. “Sladoledarnica mi sada izgleda više kao bolnica,” rekao je rimski sladoledar novinarima, “Ali bitno je da smo tu, da radimo i da se uspijevamo prilagoditi.” Njega je prilagodba sladoledarnice koštala šest tisuća eura. Njegovi gosti za uživanje u sladoledu u Gelatoneu trebaju žrtvovati samo malo komocije. Kažu da zasad nema problema. Odnekud se mora početi. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.