Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BITKA ZA GOSTE Sicilija turistima plaća pola avionske, trećinu hotelskog računa i sve karte za muzeje i znamenitosti

sicilija

Ovogodišnja turistička sezona, bude li je uopće, osim po pandemiji korona virusa bit će upamćena i po nesvakidašnjoj borbi za turiste. Dok sve više europskih vlada objavljuju planov za relaksiranje mjera protiv širenja zaraze, turistički biznis pokreće krizne kampanje, usmjerene na domaće goste, uz posebne državne i privatne inicijative za privlačenje inozemnih turista.

Sicilijanske vlasti, prenosi The Times, odvojile su 50 milijuna dolara za spašavanje lokalnog turizma. U sklopu plana, Sicilija je svakom turistu spremna subvencionirati pola cijene avionske karte, svako treće noćenje u hotelu i sve ulaznice za muzeje i znamenitosti. Oni koji se odvaže, vouchere mogu pronači na stranicama sicilijanske turističke zajednice.

Turizam čini 13 posto talijanskog BDP-a i tamošnja je Vlada spremna intenzivno stimulirati oporavak sektora. Istodobno, riječ je o jednog od zemalja najteže pogođenih korona virusom, koji je tamo odnio skoro 26.000 života, što je odmah iz Amerike koja je postala najveće žarište pandemije.

Stožeri civilne zaštite u talijanskim turističkim regijama upravo dorađuju mjere za kretanje turista na plažama, dok su ugostitelji izrazito nezadovoljni mjerama po kojima bi trebali raditi restorani, barovi i kafići i njih 40 posto ne želi otvoriti 3. svibnja jer su mjere toliko restriktivne da im se zbog značajnog smanjenja prometa ne isplati raditi. Iako ljudi još nisu izgubili nadu, čini se da od ovoga ljeta unatoč slabljenju pandemije u Europi i relaksiranju mjera, barem u Italiji neće biti mnogo, a konkurencija na Mediteranu, koju je hrvatski turizam još lani bolno osjetio, bit će vjerojatno žešća nego ikad. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.