Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

6 najukusnijih dostavnih jela u Zagrebu za travanj 2020.

dostava-test-g

Život je takav. Restorani ne rade, a o restoranskoj hrani ipak se treba pisati. Stoga smo pokušali izdvojiti nekoliko zaista finih jela iz ne baš briljantne zagrebačke dostavne ponude.

Otegotna okolnost dostave hrane u Zagrebu, osim uobičajene dominacije pizze i roštilja jest i neobična činjenica da pojedini restorani katkad dostavljaju, a katkad naprosto ne rade, dok neki drugi imaju neobično i nepraktično radno vrijeme. Uz sva ta ograničenja, određena jela koja smo probali u travnju svakako valja izdvojiti.

1. Rižoto s vrtnim šparogama, Noel

noel-dostava-rizoto

Noel je u drugoj verziji svog dostavnog menija značajno podigao ljestvicu. Prva verzija, koja je donekle još na snazi, bila je čista bistronomija. U drugoj, proljetnoj verziji dostavnog menija Noel se ipak srećom upustio u ozbiljno kuhanje, o čemu svjedoči briljatan rižoto sa šparogama koji smo jučer naručili preko Wolta.

Rižoto je bio uzorno kremast, ali i al dente, baš kako piše u klasičnim knjigama o rižotu. Šparoge su bile dobro skuhane, još čvrste i zadržale su kolorofilnu, bogatu zelenu boju, a mali detalji, poput komadića hrskavog parmezana rižotu su dali onu važnu, dodatnu, razlikovnu vrijednost. Chef Goran Kočiš, jedan do najboljih hrvatskih kuhara, zaslužuje sve komplimente za jedno od prvih zagrebačkih dostavnih jela koje je postiglo visoku restoransku kvalitetu.

2. Sipice na šporko, Tač

tac-dostava-sipe

Tač spada među rijetke dostavne restorane koji kuhaju svježu i sezonsku hranu. Male sipice u vlastitom umaku, neodoljivo slatke, mekane, prepune okusa, bile su naš apsolutini dostavni favorit, dok jučer nismo probali Noelov rižoto.

3. Sushi Tekka, Tekka

tekka-drive-in-sushi

Tekka priprema niz različitih sushi menija, a ovaj koji smo izdvojili sastoji se, kako ime kaže, isključivo od tune, u čemu je Tekka ionako najbolja. Kombinacija izvrsnih nigirija i vrlo dobrih rolica čini sretnim i najzahtjevnijeg tunofila.

4. Bolognese od boškarina, Tač

tac-dostava-bolognese-boskarin

Milijun smo se puta žalili da nitko u Zagrebu ne zna skuhati bolognese. Tač je najbliže pravoj stvari, premda nam se čini da ni u njihovom raguu nema mlijeka, koje je, zapravo, jedan od neizostavnih sastojaka većine klasičnih bolognesea. Svejedno, bolognese od boškarina jako je fini comfort food, koji vas uistinu  može utješiti dok ste u izolaciji.

5. Hobotnica s povrćem, Barbieri’s 

dosava-test-barbieris

Barbieri’sova hobotnica s povrćem jako nas je ugodno iznenadila. Sama hobotnica bila je prilično mekana, umak ukusan i precizno skuhan, bez ikakvih ekscesnih i nepotrebnih začina, a cijelo je jelo odlično podnijelo transport. Barbieri’s u dostavi funkcionira vrlo solidno.

6. Pepperoni pizza, Rikula

pepperoni-rikula

Pizza kao žanr pati od ontološkog paradoksa. Riječ je o najpopularnijoj dostavnoj hrani na svijetu koja, gastronomski gledajući, ne trpi dostavu jer se u skoro svim varijantama dostave barem malo skuha, što uništava teskturu tijesta.

Pizzu stoga naručujemo isključivo iz Rikule koja se nalazi oko 150 metara zračne linije od našeg stana, pa dostavna pizza prilično dobro imitira pizzu koju jedete u pizzeriji. Rikulina Pepperoni pizza korektna je inačica najprodavanije američke pizze, s puno mozzarelle i salame.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.