Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bi li trebalo trajno zatvoriti lokale koji krše zabranu rada?

terasa-kafic-prazna

Do 3. travnja evidentirano je 45 kafića koji su prekršili odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata. Do danas je zabilježeno najmanje šezdesetak kršenja te odluke. Ministar policije Davor Božinović izjavio je početkom mjeseca da će vlasnici lokala koji krše zabranu biti novčano kažnjeni.Tipična kazna iznosi 5000 kuna. 

Nismo sigurni da je takva politika kažnjavanja ispravna. Naime, svi oni vlasnici ugodtiteljskih lokala koji usred zabrane rada svejedo poslužiju goste (Zagrebom se šire glasine da zabranu krše i neki restorani, što nismo uspjeli provjeriti) zapravo rade dvije prilično loše stvari. Prvo, oni zaista ugrožavaju borbu protiv epidemije, što je strašno samo po sebi. Ovdje je važno naglasiti da je najviše kršenja zabrane rada zabilježeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je uz Zagorje rekorder po broju zaraženih na broj stanovnika .

Drugo, ugostitelji koji krše odluku o zabrani rada dovode u neravnopravan pokožaj sve svoje kolege koji poštuju zabranu. Stoga bi bilo vrijedno razmisliti o tome da se lokalima koji krše zabranu, umjesto izricanja novčane kazne trajno ili privremeno oduzme dozvola za rad, te da ih se odmah zapečati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.