Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić: Radnicima u turizmu treba isplaćivati 60 posto neto plaće dok ne rade

hoteli-makarska

Veljko Ostojić, ministsr turizma u Vladi Zorana Milanovića, sada je predsjednik HUT-a, Hrvatske udruge turizma, koja okuplja najvažnije naše turističke tvrtke. Gospodin Ostojić, čovjek s golemim praktičnim iskustvom u turizmu i ugostiteljstvu, oblikovao je dosad najrazumniji prijedlog za preživljavanje krize izazvane epidemijom korona virusa.

Ostojić i HUT smatraju kako je najvažnije očuvati radna mjesta, i to do proljeća 2021. godine kad bi se poslovanje turističke industrije trebalo normalizirati. Kako bi se očuvala radna mjesta, Ostojić smatra da bi trebalo uvesti instituciju radnika na čekanju. To znači da bi država zaposlenima u turističkom sektoru trebala osigurati 60 posto neto plaće, dok god njihovi hoteli i kampovi ne rade. Ovo je dosad najvažniji prijedlog koji vodi čuvanju zaposlenosti u turizmu. Bilo bi iznimno važno kad bi Vlada prihvatila ovaj Ostojićev prijedlog.

Ostale mjere koje Ostojić predlaže odnose se na neplaćanje poreza, doprinosa i naknada u vrijeme dok hoteli, restorani i barovi ne rade, te na razna kreditna pitanja, od moratorija pa do novih kredita za likvidnost s državnim jamstvom.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić: Radnicima u turizmu treba isplaćivati 60 posto neto plaće dok ne rade

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min