Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bjelovarska craft pivovara Zeppelin građanima dijeli kvasac za kruh koji mogu razmnožavati sami

zeppelin-kvasac

Pivari i pekari koriste istu vrstu kvasca, Saccharomyces cerevisiae. Što znači da bi se pivski kvasac koji je sada teško dobiti u trgovinama zbog novopronađene nacionalne strasti prema kućnom pekarstvu, moglo nabaviti iz pivovara.

Bjelovarska craft pivovara Zeppelin prva je pokrenula ovakvu akciju. U suradnji s Ljekarnama Coner koje su im dale sterilne posude, u Bjelovaru dijele kvasac. “Trenutna nestašica kvasca po trgovinama, u našem malom gradu Bjelovaru, dala nam je povod da svoj kvasac podijelimo s Vama, kvasac od kojega možete napraviti svoj domaći kruh. Jednostavno je, samo zamjesite!” poručuje Zeppelin na svojoj Facebook stranici.

Security Check Required

null

Dijele jednu posudicu po osobi, s detaljnim uputama kako razmnožavati kvasac, a na Facebooku su podijelili i odlično snimljen video (produkcija TooCool) s receptom za kruh. “Trenutna situacija ima utjecaj na sve nas. Ponašajte se odgovorno, zaštitite sebe i druge, smanjite kretanje i kupujte racionalno,” poručuje Zeppelin. 

Pivovaru Zeppelin je prije četiri godine osnovao Daniel Babić, pionir bjelovarske homebrow scene, kad je odlučio komercijalno proizvoditi pivo.Zeppelin proizvodi Merkat Golden Ale, Flamingo American Amber Ale, Rakoon Porter i pšenični Marmun. Njihova piva miljenici su hrvatske craft scene i ako sve već niste upoznali s njima, možete iskoristiti karantenu i potražiti ih u dostavi. Nastavi li se ovakva potražnja za kvascem u supermarketima, craft pivovare mogle bi pronaći novi biznis u krizi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.