Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKI TEST DOSTAVA Glovo, Wolt i Pauza.hr donose hranu u najavljenom roku i u vrlo solidnom stanju

dostava-test-g

U petak popodne proveli smo test dostave restoranske hrane u Zagrebu. Naručili smo, skoro istodobno, ručkove iz restorana u Glovo, Wolt i Pauza.hr sustavu dostave. Neugodno nas je iznenadilo što je čitav niz restorana, koji su prije desetak dana entuzijastički najavljivali prodor u područje dostave, do danas odustao  od dostave. 

Riječ je, među ostalima, o Franko’s Pizza & Baru, Franko’s Streetu, El Toro Street Foodu, Ficleku, Le Kolaču… Dakle o samom vrhu zagrebačke mainstream restoranske ponude.

Ovi slučajevi pokazuju da sustav dostave u Hrvatskoj ne funkcionira kad je riječ o isplativosti dostave za restorane koji trenutno ne amiju raditi. Sustav, međutim, vrlo dobro funkcionira kad se radi o klijentima. Evo naših iskustava  u petak popodne.

1. Glovo

dosava-test-barbieris

Restoran Barbieri’s. Najavljeno vrijeme dostave: 25 do 30 minuta, Cijena: 187 kuna za glavno jelo i prilog. Točno vrijeme dostave : unutar 30 minuta Stanje: Oba jela došla su topla, i uglavnom kompaktna. Hobotnica s povrćem bila je neobično ukusna za standarde hrane iz dostave, dok je ratatouille  bio izvrstan za ovo doba godine. Barbieri’sov dostavni meni, koji obuhvaća i goveđe obraze i tomahavk steakove, omogućuje kupcima približno realno restoransko iskustvo. Ne bi, međutim, smjeli prodavati filee šanpjera jer  smrznuti file kovača iz azijskih voda nemaju nikakve veze s jadranskim šanpjerom.

2. Wolt 

dostava-test-soi
dostava-test-soi-koktel

Restoran: Soi Fusion Bar, najavljeno vrijeme dostave 30 do 40 minuta. Cijena: 131 kuna za jedno glavno jelo i koktel. Točno vrijeme dostave: 35 minuta. Stanje hrane: Toplo i izvrsno

Soi Fusion dostavlja  hranu u kartonskim  kutijama, koje su dobro izdržaletoplinu i vlažnost jela. Chicken Tikka Masala bila je briljantna. Riječ je o uvjerljivo najboljem jelu našeg današnjeg tastinga. Riža je također bila jako dobra. Koktel Five Spice Gimlets koji dolazi atraktivno pakiran u limenci, više ima okus biljnog nego alkoholnog pića. No, Soi Fusion toplo  preporučujeno.

3. Pauza.hr

dostava-test-smokeraj-ribs

Restoran: Smokeraj, najavljeno vrijeme dostave: 30 do 40 kuna. Cijena: 207 kuna za tri jela i puno pogačica. Stvarno vrijeme dostave: 45 minuta

Smokerajove porcije daleko su najveće od svih koje smo u petak naručili. Hrana je korektna, osobito hrskave rolice  punjene trganim mesom. Međutim, bijeli stiropor u prenatrpanoj bijeloj najlonskoj  vrećici djeluje neuredno i malo zapušteno, a kruh umotan u neki smeđi papir, slijepio se sa svojim pakovanjem. No, Smokeraj je  dobra vrijednost za novac.

Sve tri dostave platili smo karticom, unaprijed . Svi dostavljači nosili su maske i rukavice. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.