Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikea je obavijestila svoje zakupce da im ne želi naplaćivati najamninu tijekom epidemije. Drugi shopping centri nažalost žele

designer-outlet

Designer Outlet Croatia veliki je shopping centar blizu zagrebačke Ikee u Rugvici, kojim upravlja Ikea. U Designer Outletu Croatia, uz modne trgovine, radi i više ugostiteljskih objekata. Designer Outlet Croatia ovih je dana poslao formalno pismo zakupnicima lokala u svom shopping centru, u kojem kažu da zakupnici ne moraju plaćati najamninu dok god traje epidemija. Ikea je ovim potezom pokazala kako se odgovorna kompanija ponaša u kriznim vremenima.

ikea-najam

Međutim, tvrtke koje zakupljujuju lokale u Designer Outlet Croatia, kao i u drugim zagrebačkim shopping centrima, rekle su nam da skoro svi drugi shopping centri inzistiraju na plaćanju zakupa, premda kafići i restorani u njihovim prostorima više ne rade. Baš nas zanima što menadžeri tih drugih shopping centara misle, otkud bi im kafići i restorani trebali plaćati najamninu kad nemaju nikakvih prihoda. . Radi se o lešinarskon odnosu prema krizi, tako tipičnom za postkomunističke poslovne navike (slično se, uostalom, ponašaju hrvatski Wolt i Glovo). Ikea se, nasuprot tome, ponaša ekonomski i društveno odgovorno.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})