Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

8. izdanje Pink Daya odgođeno je zbog korona virusa

pink-day-festival-vino

Na konferenciji za novinare održanoj u Muzeju Mimara, organizatori Pink Daya, međunarodnog festivala ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca, sa žaljenjem su objavili da se osmo izdanje festivala odgađa zbog koronavirusa.

Odgođen je i Green in Pink, mali festival ekstradjevičanskih maslinovih ulja koji se svake godine održava u sklopu Pink Daya. Na kalendaru vinskih festivala koji se održavaju u Hrvatskoj, Pink Day tradicionalno najavljuje početak tople sezone i turističke sezone.

“Koliko sam se sve do sinoć veselila što da su izlagačka mjesta ovog izdanja Pink Day-a bila popunjena više od mjesec dana prije Festivala, toliko mi je sada žao da se nećemo družiti na Prvi dan proljeća.  Mi smo festival koji svijet gleda kroz ružičaste naočale pa sam iskreno vjerovala da uz sve mjere predostrožnosti možemo realizirati festival, na kraju smo donijeli – vjerujem – razumnu odluku da Festival odgodimo za bolje i zdravije vrijeme.  Svake godine Festival donosi neke novosti i priprema zanimljive radionice: u sve ulažemo puno truda i pokušavamo a, ponekad, čini mi se i uspijevamo, ostvariti nemoguće: Zabaviti, podučiti, razveseliti i slaviti ružičasta vina u ružičastom raspoloženju. A ne zaboravljamo ni zdravlje i ekstra djevičanska maslinova ulja.  Zahvaljujem se medijima koji nas vjerno prate i svima koji Pink Day doživljavaju onako kako sam ga i zamislila: kao festival optimizma i uživanja,” rekla je osnivačica festivala Sanja Muzaferija.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.