Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada je odlukom o proglašenju opasnosti od epidemije vjerojatno ubila prvi dio sezone. Ali odluka je dobra

turizam-sezona-korona

Biste li poželjeli putovati u zemlju koja je proglasila opasnost od epidemije bolesti za koju ne postoji lijek? Vjerojatno ne. Biste li odveli svoju obitelj na ljetovanje  u zemlju koja je, dakle, sama proglasila, da u njoj postoji opasnost od epidemije? Gotovo sigurno ne.

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je u Hrvatskoj proglasio opasnost od epidemije korona virusom. Tom je odlukom, donesenom u suglasnosti s premijerom, hrvatska Vlada vjerojatno ubila prvi dio sezone. Kad kažemo prvi dio sezone, mislimo ne samo na Uskrs, nego i na svibanj. Čini se da je turistička industrija ionako već otpisala Uskrs, jer je  ministar turizma Gari Cappelli jučer rekao da Uskrs trenutno nije relevantan, te da će prvomajski praznici pokazati što bi se ove godine moglo dogoditi s turizmom.

Premda je Vlada, čini se, jučerašnjom odlukom o opasnosti od epidemije, ubila prvi dio sezone (osim ako ne dođe do naglog povlačenja virusa), taj je potez ispravan.

Odluka o opasnosti od epidemije omogućuje zdravstvenim vlastima da lakše upravljaju svojim resursima, što znači da se cijeli sustav  može efikasnije boriti protiv korona virusa.

A cijeloj je Hrvatskoj, pa tako i turističkoj i restoranskoj industriji, u strateškom interesu da se širenje virusa  trajno suzbije. To je, ipak, mnogo važnije od još jednog ili dva, ili nekoliko izgubljenih mjeseci, koliko god će te mjesece biti teško preživjeti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.