Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAISE THE BAR Coca-Colina akademija za barmene školovala je svoju prvu generaciju

raise-the-bar-diplome

U utorak na predstavljanju novog izdanja vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, prvoj generaciji polaznika škole Raise the Bar uručene su potvrde o uspješnom završetku školovanja.

Raise the Bar Academy je projekt tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska. Riječ je o prvoj hrvatskoj privatnoj školi za profesionalne barmene s licencom European Bartender School, jedne od najboljih svjetskih barmenskih škola.

raise-the-bar-tomic-fontana

Osnivanje Raise the Bar Akademije bio je Coca-Colin odgovor na kronični manjak kompetentne radne snage u ugostiteljstvu. Bio je to prvi put da je u Hrvatskoj otvoren obrazovni centar za barmene u partnerstvu s nekom od vodećih svjetskih obrazovnih institucija. Prva generacija, jedanaest polaznika koji su prošli selekciju za Raise The Bar, upravo je uspješno završilo školovanje. “Potvrda Raise The Bar Academy s jedne strane jača konkurentnost mladih polaznika na tržištu rada, a s druge strane poslodavcima olakšava potragu za kvalitetnom radnom snagom jer jamči visoku razinu znanja i vještina budućih zaposlenika. Vrijednost ovoga programa potvrdila je već prva generacija budući da su polaznici odmah po završetku edukacije pronašli željeni posao,” kažu u Coca-Coli HBC Hrvatska.

Jedan od polaznika, Karlo Dužević, na dodjeli potvrda kratko je opisao svoje iskustvo: “Među prvom generacijom polaznika bilo je nekoliko nas koji smo tek počeli ozbiljnije ulaziti u ugostiteljstvo, ali i ljudi koji su u tom sektoru više godina što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i savjeta. Pred nama je bilo dvanaest tjedana vrlo ciljane i tržišno orijentirane edukacije i prakse uz stručno mentorstvo koje nas je pratilo na svakom koraku“.

S polaznicima Raise The Bar Academy rade neki od najuglednijih profesionalaca iz industrije. Uz miksologa i Coca-Colinog brend ambasadora Krunu Rozića koji je s timom Coca-Cole i European Bartender Schoolom razradio kurikulum akademije, mentori su Andrea Klemenčić (barski menadžment), suvlasnik Noela Ivan Jug (vino, servis) osnivač Zmajske pivovare Andrej Čapka (pivo), uz podršku niza vodećih hrvatskih barmena među kojima su suosnivač prve hrvatske privatne škole za barmene Saša Lovrenščak i barmen Filip Lipnik (Swanky Monkey Garden, Art of Bar). 

Raise the Bar Academy u idućih pet godina planira osigurati više od 250 školovanih profesionalaca za turističko i ugostiteljsko tržište.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.