Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dvije sommelierke izmislile su sprej koji skida tragove crnog vina sa zubiju i usana

red-ready-g

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon uživanja u raskošnom crnom vinu izgledali kao Edward Škaroruki? Tanini su jedan od zanimljivijih elemenata u vinu, ali neke vinske tastinge pretvaraju u ozbiljan estetski problem. Crna vina sadrže velike količine pigmenta antocijanina, koji tanini vežu za kožu i caklinu i stvaraju ružne tamne mrlje na zubima i ustima, koje zubne paste ne mogu do kraja ukloniti.

Bilo je samo pitanje vremena kada će netko obratiti pažnju na ovaj problem, i to su učinile dvije žene, profesionalke iz francuske vinske industrije. Sommelierka Caroline Furstoss i marketingašica Claire Brosse lansirale su Red and Ready, kit koji ne samo da uklanja mrlje od crnog vina s usta i zubiju, nego i čisti nepce za novo kušanje.

“Ideju smo dobile 2018. na Millésime bio (najveći svjetski sajam vina iz biološkog uzgoja) u Marseillesu, kad smo na parkingu zatekle prijateljicu kako beskrajno i uzaludno pere zube pokušavajući bar malo očistiti plave mrlje od vina. Shvatile smo da moramo potražiti rješenje,” rekla je Claire Brosse za Le Parisien.

Dvije godine kasnije, na sajmu Wine Paris predstavile su kit Red and Ready. Kit se sastoji od malog spreja s tekućinom za čišćenje koju su razvili u suradnji s kozmetičkim stručnjakom Michaëlom Kleinom i silikonskog naprstka s četkicom. Čarobna tekućina po sastavu je nešto između zubne paste i vodice za usta, specijalno formulirana da rastvara vinske spojeve koji stvaraju tamne mrlje. Pakiran u platnenoj vrećici, Red and Ready kit predviđen je da se ubaci u torbu i koristi bilo gdje. Finalno testiranje prošao je na maratonskom tastingu u Languedocu i publika ga je dočekala s oduševljenjem, jer navodno stvarno djeluje. Testirat ćemo ga prvom prilikom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.